Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σουβάλας και της Αγίας Μαρίνας στην συνεδρίαση του Σ.Α.Σ.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Αγαπητοί συμπολίτες
Στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) που έγινε στο Υπουργείο Εμπορικής  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στις 11.00 το πρωί υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα κ.Τεμπονέρα Διονύση, το ΣΑΣ μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση 8 ωρών, ενέκρινε δρομολόγηση πλοίων από Πειραιά προς τα λιμάνια Σουβάλας και Αγία Μαρίνας.
Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν εκτός των άλλων οι: Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α’ Πειραιά(πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας) που τόνισε την ανάγκη τα δρομολόγια προς Σουβάλα ,Αγία Μαρίνα να μην είναι εποχιακά αλλά να γίνονται σε ετήσια βάση και σε τακτές ώρες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για το θέμα ο Δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Ντελής και υποψήφιος με το συνδυασμό του Παντελή Μεθενίτη  «Αλλαγή πορείας για την Αίγινα» και  τόνισε ότι για την  ανάπτυξη της περιφέρειας και του τουρισμού απαραίτητη είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με τη   Σουβάλα  και την  Αγία Μαρίνα, ενώ με τη  δρομολόγηση πλοίων στις γραμμές αυτές  αποσυμφορείται και η πόλη της Αίγινας από το φόρτο όλων των οχημάτων που έρχονται στο νησί (ΙΧ , πούλμαν, φορτηγά ). Ζήτησε ταυτόχρονα από τις εταιρείες να εξετάσουν σοβαρά  την παράταση  του τελευταίου δρομολογίου κλειστού πλοίου προς Αίγινα κατά τουλάχιστον μία ώρα αργότερα. (σημερινά δρομολόγια: χειμερινά από Πειραιά 5.30 και θερινά 6.15). Κατά τις τοποθετήσεις των υπεύθυνων των εταιρειών υπήρξε άρνηση από την Κοινοπραξία για την εκτέλεση των  δρομολογίων του «Σεμπέκο» προς Αίγινα-Αγκίστρι και αντιδράσεις της ΑΝΕΣ για τις ώρες του φέρυ-μποτ «Μενεκράτη» που πέφτει πάνω στα δρομολόγια του Αγίου Νεκταρίου.
Το ΣΑΣ ενέκρινε τις δρομολογήσεις και συγκεκριμένα:   Φέρυ-μποτ  «Μενεκράτης»  από Πειραιά προς Σουβάλα για το διάστημα του καλοκαιριού, επιβατηγό «Αγία Μαρίνα» από Πειραιά προς Σουβάλα-Αγία Μαρίνα και Αγία Μαρίνα - Ύδρα για το διάστημα του καλοκαιριού, το επιβατηγό «Σεμπέκο» από Πειραιά προς Αίγινα και Αγκίστρι και το επιβατηγό  «Ερκύνα» από Πειραιά προς Σουβάλα  για όλο το χρόνο(αναμένεται και  η οριστική έγκριση από το Υπουργείο στην πρόταση του ΣΑΣ)
Το  πάγιο αυτό αίτημα, της Τοπικής αυτοδιοίκησης, των κατοίκων και των επαγγελματιών του νησιού, γίνεται  πραγματικότητα - όπως είχε    προαναγγελθεί  και από τον αναπληρωτή υπουργό Εμπορικής ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας  για το μεταφορικό ισοδύναμο στις 11 του Φλεβάρη 2019  στην Αίγινα- χάρη στις προσπάθειες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της  οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας και των  Βουλευτών  της Α΄Περαιά του ΣΥΡΙΖΑ:  Θοδωρή Δρίτσα, Ελένη Σταματάκη, Γεωργία Γεννιά και Κώστα Δουζίνα.  Οι   θετικές αυτές  εξελίξεις θα δώσουν άλλη πνοή  στην ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση όλου του νησιού. Επόμενος στόχος είναι η επίλυση του μεγάλου προβλήματος της χερσαίας  συγκοινωνίας, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών.


  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png