Μία επισκόπηση για το ζήτημα των παιδικών χαρών στην Αίγινα.

 
Όπως είναι γνωστό εδώ και πέντε περίπου χρόνια, οι παιδικές χαρές του νησιού δεν λειτουργούν, καθώς σύμφωνα με την εγκύκλιο που είχε εκδοθεί, για να λειτουργούν νόμιμα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένες, να διαθέτουν πιστοποιητικά λειτουργίας. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διοίκησης Σακκιώτη η εισήγηση του τότε δημάρχου για το θέμα σε συνεδρίαση του Σώματος αποσύρθηκε, λόγω της επικείμενης αλλαγής της διοίκησης. Από τότε, και για όλο αυτό το διάστημα, στην πραγματικότητα η μόνη παιδική χαρά του δήμου, που λειτουργεί στο νησί, είναι αυτή στην περιοχή "Ακρογιάλι" και είναι στην ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όλες οι άλλες είναι ουσιαστικά εγκαταλελειμμένες και "σιωπηλά" κλείνουν. Για τις παιδικές χαρές της Αίγινας είχε εκπονηθεί μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου με τίτλο "Διαμόρφωση παιδικών χαρών Δήμου Αίγινας" με εισηγητή τον τότε αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Γεννίτσαρη. Η εισήγηση είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2014.

Λίγους μήνες νωρίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει "Περί παύσης της λειτουργίας των παιδικών χαρών - μέχρι της ολοκλήρωσης των ελέγχων και της πιστοποίησής τους - σύμφωνα με τις προδιαγραφές της αριθμ. 28492 Υ.Α του Υπουργού Εσωτερικών (ΦΕΚ 931/Β΄/18-5-2009), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα". Τέλος, σε συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή τον Νοέμβριο του 2015, δεν ενέκρινε τη διάθεση του ποσού 25.000 ευρώ από ΜΟΔ για την πραγματοποίηση μελετών που αφορούν παιδικές χαρές, με την αιτιολόγηση ότι το ποσό είναι πολύ μεγάλο για μια τέτοιου είδους εργασίες.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Από την επισκόπηση για το θέμα των παιδικών χαρών.






 
Πιο πρόσφατα, το πρόγραμμα "Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου" του Πράσινου Ταμείου τον Οκτώβριο του 2017, που θα μπορούσε να δώσει μία λύση στο πρόβλημα του δήμου δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα (δεν υπήρξε ενημέρωση για το θέμα) με το πρόβλημα της χρηματοδότησης να παραμένει.
 
Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το  Δημοτικό Συμβουλίο αποφάσισε θετικά για τη συμμετοχή του στο "ΦιλόΔημος ΙΙ" , Πρόσκληση ΙΙΙ με τίτλο: "Προμήθεια - τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της Χώρας". Ελπίδα όλων είναι ότι αυτό το πρόγραμμα θα μπορέσει τελικά να φέρει την αναγκαία χρηματοδότηση, για την αναβάθμιση και τη λειτουργία των παιδικών χαρών του νησιού που παραμένουν κλειστές και εγκαταλελειμμένες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png