"Έφυγε" ο Κώστας Γαλάνης. Βαριά η απώλεια για την Αίγινα.


Ένας άνθρωπος που βοήθησε πολύπλευρα τον πολιτισμό και την λαογραφία της Αίγινας έφυγε από την ζωή χθες το βράδυ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου με την ακάματη και ανιδιοτελή προσφορά στην Αίγινα που τόσο αγαπούσε, έφυγε από τη ζωή χθες, κατά τη διάρκεια του βραδινού του ύπνου, ίσως μέσα στις γλυκιές αναμνήσεις ενός ονείρου, της ζωής από εκείνη την παλιά Αίγινα, που επίσης έφυγε ανεπιστρεπτί.

Ο Κώστας Γαλάνης είχε σταθεί όρθιος στα προβλήματα υγείας, που τον ταλαιπωρούσαν και μέχρι τέλους έδινε με αξιοπρέπεια έναν δύσκολο αγώνα, για να παραμείνει κοντά σε αυτούς που αγαπούσε. Χθες, μετά από μία περίοδο νοσηλείας και αφού είχε επιστρέψει στην αγαπημένη του Αίγινα και την οικογένειά του, έκανε την πρώτη του βόλτα στην αγορά και στην παραλία, πήγε στο "Αιάκειο" και επισκέφθηκε τον γιο του στο νοσοκομείο του νησιού. Στιγμές που γέμισαν με αισιοδοξία τους αγαπημένους του για την πορεία της υγείας του. Το βράδυ στο ύπνο του έκλεισε τα μάτια του για πάντα και "τυλιγμένος" στο πέπλο ενός ονείρου από όσα αγάπησε έφυγε από τη ζωή.

Ο Κώστας Γαλάνης έφυγε σε ηλικία 76 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων και ανθέων και συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό υπέρ του νοσοκομείου "Ο Άγιος Διονύσιος". Για αυτό το σκοπό θα υπάρχει ειδικό κουτί στην είσοδο του ναού.

Ο Κώστας Γαλάνης είναι μια μεγάλη απώλεια και για εμάς στο Aegina Portal. Με την καλή του την κουβέντα, με τον καλό του τον λόγο, στήριξε από τις πρώτες στιγμές το όνειρο δύο νέων ανθρώπων, σε μία εποχή που η έννοια της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και δημοσιογραφίας ήταν ακόμη στα σπάργανα και στο νησί έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά.

Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν πολλά αφιερώματα για τον Κώστα Γαλάνη, για αυτά που είπε, για αυτά που έκανε, για αυτά που προσπαθούσε και για αυτά που ονειρευόταν.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png