Σύσκεψη του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά, με υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.


Σύσκεψη στο δημαρχείο της Αίγινας πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα πολιτικής προστασίας του δήμου κ. Δημήτρη Καραγιάννη και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που επισκέφθηκαν την Αίγινα. Πιο συγκεκριμένα την Αίγινα επισκέφθηκαν χθες ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής Υποστράτηγος Π.Σ. Νικόλαος Σπαής, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Π.Σ. κ. Γιάννης Σταμούλης και ο διοικητής 3ου Π.Σ. Πειραιά, Αντιπύραρχος Ευάγγελος Νικολέσης και στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν σε κτηριακά θέματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, την δυνατότητα συνδρομής του δήμου στην συντήρηση των οχημάτων του κλιμακίου. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αντιπυρική προστασία, τον καθαρισμό των δασικών περιοχών, τα αντιπυρικά έργα που έχουν επισημανθεί ότι πρέπει να γίνουν ανάλογα με τον βαθμό προτεραιότητάς τους και επισημάνθηκαν ειδικά θέματα, όπως η επάνδρωση των υποστηρικτικών οχημάτων του δήμου (πχ υδροφόρες).

Στη συνέχεια, ακολούθησαν θέματα που αφορούν στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Αίγινας, όπως την δυνατότητα μετακίνησης πυροσβεστικών οχημάτων από το λιμάνι του Πειραιά στην Αίγινα (σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης) την λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών που βρίσκονται στο νησί, των καθαρισμό των οικοπέδων από τα ξερά χόρτα, αλλά και την υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων στα σχολεία της Αίγινας, λίγο πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, την αποτελεσματικότερη επίβλεψη των απαγορεύσεων που ισχύουν στις δασικές περιοχές του νησιού κατά την καλοκαιρινή περίοδο και άλλα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η πρόθεση του δήμου Αίγινας, να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα αποστολής sms σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης προς τους κατοίκους του νησιού, ζήτημα που συζητήθηκε με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόκειται για ένα έργο που έχει υλοποιηθεί και σε άλλον δήμο, όπως επισήμαναν τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε άλλο σημείο ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς συζήτησε την δυνατότητα, οι οδηγοί που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας να οδηγούν το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Τέλος συζητήθηκε η δυνατότητα για τη σύσταση και την λειτουργία ενός δικτύου εθελοντών πυροσβεστών, που δεν υπάρχει στην Αίγινα.

Η σύσκεψη διήρκεσε περίπου μία ώρα, ενώ στην συνέχεια τα στελέχη του Π.Σ. επισκέφθηκαν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας. Η επίσκεψη στην Αίγινα έγινε με το πλοίο του Π.Σ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png