Απάντηση στην επιστολή του κ. Νεκτάριου Λεούση.


Απαντώντας στην επιστολή του κ. Νεκτάριου Λεούση θα ήθελα να δηλώσω ότι:
 
1) Σχετικά με τους ανυπόστατους και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Το πλήρες video της συνεδρίασης είναι αναρτημένο από τις 9 Ιανουαρίου 2020 και ήδη από την επόμενη ημέρα τόσο εγώ, όσο και η σύζυγός μου εισπράξαμε στον κοινωνικό μας περίγυρο, τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα της συκοφαντικής δυσφήμισης που δέχθηκα. Θεωρώ ότι η οικογένειά μου έχει περάσει ήδη μια βαριά δοκιμασία και δεν προτίθεμαι να αναπαράγω δημόσια, τα όσα είπατε στη συνεδρίαση της 8ης Ιανουαρίου 2020.

2) Ποτέ δεν έγραψα ή ανέφερα ότι: "δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα", όπως γράφετε στην επιστολή σας.

3) Θα ήθελα να τονίσω ότι την έρευνα στην Κυψέλη (με μία απλή, πρακτική μέθοδο) την έκανα διότι την ίδια περίοδο λάβαμε μία ανώνυμη καταγγελία, ότι δηλαδή το νερό της Κυψέλης είναι "βούρκος, λάσπη και μυρίζει". Γι' αυτή την καταγγελία ενημέρωσα αμέσως τον δήμαρχο τον κ. Γιάννη Ζορμπά. Στην συνέχεια επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Κυψέλης κ. Μηνά Γιαννούλη ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Επίσης, επικοινώνησα και με τον πρώην δήμαρχο κ. Δημήτρη Μούρτζη, κάτοικο Κυψέλης, ο οποίος μου είπε ότι μόλις είχε επιστρέψει στην Αίγινα και δεν γνώριζε.

4) Αναφορικά με την επικινδυνότητα του νερού για την δημόσια υγεία εκείνη την περίοδο. Ως υπεύθυνη, ενημερωτική ιστοσελίδα υψηλής επισκεψιμότητας, δεν μπορούμε να προβούμε σε δημοσιεύσεις χωρίς επίσημα, τεκμηριωμένα στοιχεία. Ποτέ δεν λάβαμε οποιαδήποτε ανακοίνωση για το πρόβλημα του νερού, ούτε από το Γραφείο του Δημάρχου, ούτε από την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου, ούτε από οποιοδήποτε άλλο φορέα. Όπως ήδη έχω αναφέρει και στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς μας είχε διαβεβαιώσει ότι οι μετρήσεις των γεωτρήσεων που "πέφτουν" στο δίκτυο ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων.

5) Σχετικά με τον χαρακτηρισμό της "αλατότητας". Μεταφέραμε την αίσθηση των κατοίκων του νησιού από την γεύση του νερού, η οποία έμοιαζε με αλάτι. Κανένας δεν μας είχε ενημερώσει μέχρι εκείνη την στιγμή ότι το νερό μπορεί να είναι επικίνδυνο ή ότι είχε 11.000 μονάδες αγωγιμότητα. Δεν γνωρίζω με ποιο τρόπο θα μπορούσε αυτή η περιγραφή να θεωρηθεί ως παραπλανητική, την στιγμή που δεν είχαμε άλλα στοιχεία, παρά μόνο την αίσθηση της γεύσης (αλάτι, αλμυρό) που μας μετέφεραν οι κάτοικοι του νησιού.

6) Η ευαισθησία μου και ο καθημερινός αγώνας για την ανάδειξη παρόμοιων θεμάτων είναι δεδομένος επί σειρά ετών. Η κριτική στην διοίκηση ασκείται με τεκμηριωμένο λόγο. Τον Νοέμβριο, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης είχε δηλώσει στο Aegina Portal ότι:  Η  ποιότητα του νερού δεν είναι καθόλου καλή και ότι το νερό που φτάνει στις βρύσες των κατοίκων στην περιοχή είναι πικρό. Στο μεσοδιάστημα που ακολούθησε, δεν υπήρχαν αντιδράσεις για το θέμα, παρά το γεγονός ότι την καταγγελία την έκανε επώνυμα ο πρόεδρος της Κοινότητας. Το θέμα το επανέφερα ως δημοσιογραφική παρατήρηση στην συνεδρίαση της 8ης Ιανουαρίου 2020.
 
7) Η κριτική τόσο η δική σας, όσο και των συναδέλφων σας είναι απόλυτα θεμιτή και την αποδεχόμαστε, την συκοφαντία όμως όχι.

Τέλος, θα ήθελα να απαντήσω ειδικότερα σε συγκεκριμένα σημεία της επιστολής του κ. Λεούση:

"Κι αυτό γιατί ερωτούν φίλοι, γνωστοί, πολίτες και παραθεριστές της Αίγινας, ποιοι ήταν οι ανυπόστατοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί μου σε βάρος του κ.Στριγάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Ιανουαρίου 2020. Το θέμα αφορούσε την επικινδυνότητα του νερού που έτρεχε στις βρύσες μας επί σειρά ημερών, καθώς οι υδρομεταφορείς δεν έφερναν νερό στην Αίγινα και, ως εκ τούτου, η διοίκηση του Δήμου τροφοδοτούσε τα νοικοκυριά με νερό από γεωτρήσεις. Παρά το γεγονός ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και μάλιστα εκείνοι που φέρουν την ιδιότητα του γιατρού, τόνισαν πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό το νερό για την υγεία μας, έλαβε τον λόγο ο κ. Στριγάρης, ως πολίτης, αλλά κυρίως με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, για να πει ότι από το ρεπορτάζ του σε δυο σπίτια της Κυψέλης, προέκυψε ότι το νερό είναι καλό και άρα δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα! Είχε δε προηγηθεί δημοσίευμά του, όπου απέδιδε στο επικίνδυνο αυτό νερό απλώς μια «αυξημένη αλατότητα»!"
 
Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα κριτικής αναφορικά με το πρόβλημα του νερού. Διατυπώθηκαν συγκεκριμένες φράσεις ψευδείς, χυδαίες και υβριστικές τις οποίες μπορεί να ακούσει κάποιος μέσω της ιστοσελίδας μας. Μακάρι οι φράσεις που διατυπώθηκαν να αποτελούσαν κριτική στον τρόπο που ερεύνησα ή στον τρόπο που δημοσιοποίησα τα γεγονότα.
 
 "Ενδεχομένως ο τρόπος αντίδρασής μου να παρεξηγείται από κάποιους, όμως, ως δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα της αντιπολίτευσης, θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να υπερασπίζομαι το δημόσιο συμφέρον με κάθε κόστος και να ελέγχω τη διοίκηση. Έτσι, αντέδρασα πράγματι έντονα στην τοποθέτηση του κ.Στριγάρη εκφράζοντας την αγανάκτησή μου για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, χωρίς κανέναν άλλο υπαινιγμό".
 
Ο τρόπος αντίδρασης δεν παρεξηγείται από κάποιους επειδή αυτοί οι κάποιοι δεν είναι δεκτικοί κριτικής, αλλά επειδή αναφέρετε ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς. Μπορείτε να υπερασπίζεστε όσο θέλετε το δημόσιο συμφέρον, αλλά όχι κάνοντας επίθεση σε πολίτες που ουδεμία σχέση έχουν. Όχι μόνο δεν κάνατε υπανιγμούς αλλά ουσιαστικά ΜΟΝΟ υπαινιγμούς κάνατε.
 
"Το παρόν απευθύνεται σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Aegina portal το οποίο, για λόγους τήρησης της δεοντολογίας, υποχρεούται να το δημοσιεύσει ως έχει, σε εμφανή θέση, στα ειδησεογραφικά θέματα."
 
Να θυμίσω ότι το Aegina Portal πρώτο δημοσίευσε όσα ακριβώς αναφέρθηκαν στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου συμπεριλαμβανομένης και της τοποθέτησης του κ. Λεούση. Επίσης έχει επανειλημμένως αποδείξει την αξιοκρατία του. Οποιοσδήποτε υπαινιγμός αναφορικά με την δεοντολογία του σαιτ, παρασκηνιακές δράσεις και λοιπά καλύτερα να παραλειφθεί.


Γιώργος Στριγάρης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png