Δηλώσεις Γιάννη Ζορμπά για την προσθήκη απογευματινού ακτοπλοϊκού δρομολογίου. Τι είπε για κεντρικά ζητήματα, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό στην Αίγινα.


Δηλώσεις στο Aegina Portal έκανε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, καθώς μετά από τις ενέργειες της διοίκησης του δήμου, έχει επιτευχθεί η δυνατότητα προσθήκης απογευματινού δρομολογίου από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, που θα ισχύσει από την νέα εβδομάδα. Δηλαδή οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού θα έχουν την δυνατότητα να φεύγουν το πρωί από την Αίγινα και να επιστρέφουν το απόγευμα από τον Πειραιά. Σάββατο και Κυριακή το δρομολόγιο παραμένει ένα, δηλαδή ως έχει αυτή τη στιγμή.

Ο κύριος Ζορμπάς αναφέρθηκε στην συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με υπηρεσίες και γραφεία των υπουργείων, αλλά και τους πλοιοκτήτες, με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η θετική εξέλιξη στην προσθήκη των απογευματινών δρομολογίων. Αναφέρθηκε στη συμμετοχή του αντιδημάρχου και προέδρου της Επαγγελματικής Ένωσης κ. Γιώργου Σκαλτσιώτη και στην ανταπόκριση των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Απέδωσε την ενίσχυση των δρομολογίων στις εκκλήσεις του Δήμου, στα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και στην ευαισθητοποίηση των ακτοπλοϊκών εταιριών. Έτσι, Δευτέρα Τρίτη και Πέμπτη η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού θα εκτελεί διπλά δρομολόγια, ενώ Τετάρτη και Παρασκευή διπλά δρομολόγια θα εκτελεί το πλοίο "Άγιος Νεκτάριος" της ΑΝΕΣ.
 
Αναφέρθηκε στη δράση της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου, που έχει ως στόχο την στήριξη των συνανθρώπων μας, που χρειάζονται βοήθεια στα τηλέφωνα στα τηλέφωνα 22973 20047 και 22973 20048.
 
Σε ένα άλλο ζήτημα, αυτό της επανεκκίνησης του συσσιτίου του Λεουσείου Ιδρύματος, ο κ. Γιάννης Ζορμπάς (λίγο πριν την συνέντευξη βρισκόταν στον χώρο του Λεουσείου) στις προσπάθειες που κατέβαλε ο Δήμος με τους εθελοντές προκειμένου να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία της παρασκευής το συσσιτίου και της διανομής του. Επίσης, οι χώροι του συσσιτίου και του Λεουσείου απολυμάνθηκαν.
 
Τόνισε ότι δεν έχει αναφερθεί άλλο κρούσμα κορονοϊού στην Αίγινα και ότι για την τήρηση των μέτρων υπάρχει συνεχής συνεργασία τόσο με το Λιμεναρχείο, όσο και με το Αστυνομικό Τμήμα.
 
Για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας και την επάρκεια μέσων προστασίας για τους εργαζομένους σ' αυτό, ο κ. Ζορμπάς είπε ότι μετά την επείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας και την ενημέρωση από την υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας, ο Δήμος Αίγινα προμηθεύτηκε με προστατευτικές στολές, οι οποίες είναι στην διάθεση των εργαζομένων. Πάντως, αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας έχει επάρκεια, ενώ ο δήμος θα συνεργαστεί σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Στο video αναλυτικά οι δηλώσεις του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png