165 μερίδες γευμάτων καθημερινά, για τους κατοίκους της Αίγινας που έχουν ανάγκη.

 
Από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, ξεκίνησε και πάλι η προσπάθεια που αφορά στην παράδοση γευμάτων, σε καθημερινή βάση, συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, που στην πρώτη φάση της υποστηρίχθηκε οικονομικά από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η υλοποίηση της δράσης βασίζεται στους δήμους και τους εξειδικευμένους εθελοντές, όπως συμβαίνει και στον δήμο Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στην Αίγινα η προσπάθεια είχε ξεκινήσει με την παράδοση 165 μερίδων φαγητού, που διανεμήθηκαν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα σε κατοίκους του νησιού.
 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην συνεδρίαση που του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου, από την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζεται καθημερινά με 165 μερίδες γευμάτων που καλύπτουν μεσημεριανό και βραδινό φαγητό.
 
Τα γεύματα φτάνουν καθημερινά με φορτηγό ψυγείο από τον Πειραιά στην Αίγινα, από την Δευτέρα έως και το Σάββατο. Λόγω του ότι δεν εκτελούνται δρομολόγια την Κυριακή, το Σάββατο παραδίδεται και το φαγητό της  Κυριακής. Τα γεύματα φτάσουν στο Λεούσειο και εκεί οι εθελοντές του ιδρύματος τα ετοιμάζουν και στην συνέχεια είτε διανέμονται, είτε οι δικαιούχοι πηγαίνουν εκεί για να παραλάβουν το φαγητό τους.
 
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να στηριχθούν οι άνθρωποι που κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν ανάγκη. Κατά την περίοδο που η Περιφέρεια Αττικής θα υλοποιεί, με τη συνδρομή του δήμου και των εθελοντών.

[upd1] Πάντως, αντίθετα με ότι ειπώθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το μέλος του Δ.Σ. του Λεουσείου κ. Γιώργος Μπήτρος, μας ενημέρωσε ότι η παρασκευή του φαγητού συνεχίζεται κανονικά από τους εθελοντές στο Λεούσειο.

[upd2] Σήμερα Τετάρτη ο διευθυντής πατέρας Νικόλαος Σαββόπουλος με σημείωμά του στο Aegina Portal ανέφερε ότι: "Το Λεούσειο και οι εθελοντές του έχουν σταματήσει να μεγειρεύουν καθημερινά γεύματα, από τις αρχές Μαίου. Εκτάκτως και μόνο σε περιπτώσεις όπου υπάρχει κάποια δωρεά σε είδος για κάποιο συγκεκριμένο λόγο όπως πχ. για μνημόσυνο μαγειρεύει ο π. Νεκτάριος Κουκούλης και αυτό μπορεί να συμβεί μια ή το πολύ δύο φορές την εβδομάδα".

Η επιτροπή για την παραλαβή των γευμάτων από τελείται από τους:

1. Ζορμπάς Ιωάννης, Δήμαρχος Αίγινας
2. Καραγιάννης Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Αίγινας
3. Κασιμάκης Παναγιώτης, Πρόεδρος Κοινότητας Αίγινας
4. Σαλπέα – Στάθη Αικατερίνη, Δημοτική Σύμβουλος Αίγινας
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png