Φθινοπωρινή εκδήλωση 2018 από την τοπική ομάδα του Πελίτι στην Αίγινα.

Οι μέρες 20 Σεπτεμβρίου –20 Οκτωβρίου έχουν θεσπισθεί διεθνώς ως ο “Μήνας Δράσεων για την Ελευθερία των Σπόρων και τη Δημοκρατία της Γης” http://seedfreedom.info/
Σε μια εποχή που έχουμε λησμονήσει τη σύνδεσή μας με τη γη και το σπόρο που μας τρέφει, και που η τροφή μας έχει γίνει έρμαιο σχεδόν των κερδοσκοπικών εταιρειών, η διατροφική μας ασφάλεια είναι μέγιστης σημασίας και σ'αυτήν είναι και φέτος αφιερωμένη η φετινή μας εκδήλωση.

Το Σάββατο  20  Οκτωβρίου, στις 7:00 -9.00μμ, στο Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας  (Νοσοκομείου και Αγίου Νεκταρίου ), θα μοιραστούν χειμωνιάτικοι σπόροι και θα δοθούν συμβουλές για τον χειμωνιάτικο κήπο. Θα προηγηθούν ολιγόλεπτες  ομιλίες από την δημοσιογράφο Βάσω Κανελλοπούλου(συντονίστρια για τις διεθνείς σχέσεις του Πελίτι) με θέμα "Οι νέες εξελίξεις στην Ευρωπαική Ένωση στο θέμα των σπόρων", την Ελένη Σκρέκου  με θέμα "Σκέφτομαι,νοιώθω,θρέφομαι  η τέχνη της ευζωίας τον 21ο αιώνα" και τον Γιάννη Κάσση βιολόγο με την παρουσίαση "Τεχνικές βελτίωσης του εδάφους" πρακτική που εφάρμοσε ο ίδιος στο φτωχό χώμα της Αίγινας. Στις ολιγόλεπτες τοποθετήσεις θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και στο τέλος θα δοθούν και συμβουλές για τον χειμωνιάτικο κήπο στην Αίγινα που το κλίμα της είναι πολύ ευνοϊκό. Μετά τις ομιλίες θα μοιρασθούν δωρεάν παραδοσιακοί σπόροι από: σπανάκι,ραπανάκι,μαιντανό,σέσκουλο, αιγινήτικη φάβα,κουκιά Αίγινας,μαρούλι Αγίου όρους, μαρούλι μαύρη σαλάτα Αγίου Όρους,αρακάς Μεθάνων,άνιθο και σέλινο, όλα κρατημένα από τα μέλη της τοπικής ομάδας Πελίτι. Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στις δράσεις της ομάδας και να ενημερωθούν σε καλλιεργητικές μεθόδους που εφαρμόζει η ομάδα μπορεί μετά το τέλος της εκδήλωσης να πάρουν πληροφορίες.
 Επίσης όσα σχολεία της Αίγινας ενδιαφέρονται να κάνουν σχολικούς, χειμωνιάτικους λαχανόκηπους  μπορούν να έρθουν στην εκδήλωση για να το οργανώσουμε, ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο: 6934793002.

Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι:  www.peliti.gr
Τοπική Ομάδα Αίγινας  πληροφορίες: 6934793002


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png