Δημοτικές Εκλογές 2019

Η δημοτική κίνηση "Αίγινα, Κοινωνία Πολιτών" στηρίζει την υποψηφιότητα του Παντελή Μεθενίτη.

"Αίγινα, Κοινωνία Πολιτών". Δελτίο Τύπου.
Αιγινήτες, Αιγινήτισσες, φίλες και φίλοι,
Η Δημοτική κίνηση «Αίγινα, Κοινωνία πολιτών», λίγο πριν ολοκληρωθεί η θητεία της, θεωρεί αναγκαία την ενημέρωσή σας για τη στάση της στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της πορείας και της δράσης της στα δημοτικά πεπραγμένα του νησιού.
Η Δημοτική μας κίνηση στις εκλογές της 18ης  Μαΐου 2014 εξέλεξε έναν Δημοτικό σύμβουλο, τον επικεφαλής του συνδυασμού Αντώνη Ντελή.
Σε όλη τη  θητεία  της στο Δημοτικό Συμβούλιο κινήθηκε σύμφωνα με τις προγραμματικές της δηλώσεις, με τις οποίες κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές, άσκησε εποικοδομητική κριτική στη σημερινή Δημοτική αρχή και έκανε προτάσεις, με γνώμονα τα προβλήματα του τόπου και τη δυνατότητα επίλυσής τους. Πήρε θετική στάση στην ψήφιση  μεγάλων  ή μικρότερων  έργων  που έγιναν από τη σημερινή Δημοτική αρχή, με κύριο μοχλό τη χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής, της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου και του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χατζηπέρου.
Τέτοια  σημαντικά έργα που υποστηρίχτηκαν ήταν:
* η δημοπράτηση και κατασκευή του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού ΕΥΔΑΠ από τη Σαλαμίνα προς το Λεόντι Αίγινας
* τα λιμενικά έργα σε Αγία Μαρίνα, Πέρδικα, Σουβάλα-Λεόντι
* η  επισκευή του Λεούσειου Ιδρύματος προκειμένου να δημιουργηθεί  γηροκομείο
* η επισκευή  του Ορφανοτροφείου, για να δημιουργηθεί μνημείο ιστορικής μνήμης και κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.
* οι επισκευές του οδικού δικτύου.
Η Δημοτική μας κίνηση άσκησε κριτική στην αδράνεια και αναποτελεσματικότητα της διοίκησης όσον αφορά την επίλυση του σοβαρού προβλήματος των σκουπιδιών με προτάσεις για μείωση των απορριμμάτων μέσω ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, δημιουργία πράσινων σημείων. Παρενέβη με προτάσεις και για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων του νησιού, που θα αποτελούσαν ανάσα για τη ζωή των κατοίκων, όπως: δημιουργία χώρων στάθμευσης και χώρων υποδοχής επιβατών στο λιμάνι, προστασία της καταπάτησης του δημόσιου χώρου, ηλεκτροφωτισμό και αισθητική ανάπλαση της πόλης, αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, μέτρα βοήθειας των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.
Δυστυχώς, αν και η χρηματοδότηση του Δήμου μας ήταν  από τις μεγαλύτερες που έγιναν σε επίπεδο Αττικής και καταγράφηκαν αρκετά έργα στο νησί μας, η εμμονή της Δημοτικής αρχής κυρίως σε μια τυπική διαχείριση χωρίς όραμα, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα προόδου, παρόλο που υπήρξαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
    Ο νόμος «Κλεισθένης», με αιχμή του την απλή αναλογική, ανοίγει νέους ορίζοντες στην Τοπική αυτοδιοίκηση. Κανείς  δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία, κανείς δεν θα είναι  δεδομένος και κανείς αντιπολιτευόμενος δεν θα είναι στο περιθώριο. Νέοι άνθρωποι μπορούν πλέον να έχουν πραγματική συμμετοχή στα κοινά και να  δώσουν όραμα και αναπτυξιακή προοπτική στο νησί μας.                 Με τέτοιες σκέψεις για μια διαφορετική μέρα στη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων και με έμφαση στην ανάγκη να συμμετέχουν, επιτέλους, και νέοι άνθρωποι στη διοίκηση του Δήμου, επιλέξαμε ως Δημοτική κίνηση να στηρίξουμε και να συμπορευτούμε με έναν νέο άνθρωπο, τον Παντελή Μεθενίτη. Έναν άνθρωπο εργαζόμενο, συνεργάσιμο, δημιουργικό, οραματιστή. Είναι η  πρώτη φορά που στο  νησί μας θα έχουμε μια πρωτοεμφανιζόμενη υποψηφιότητα, μακριά από τα γνωστά μεταφερόμενα από συνδυασμό σε συνδυασμό ονόματα και την ανακύκλωση των ίδιων προσώπων.  
Πιστεύουμε ότι η συμπόρευσή μας με τον Παντελή και τους συμπολίτες του νησιού που νοιάζονται και αγαπάνε πραγματικά τον τόπο μας, θα ανοίξει δρόμους συνεργασίας  με Δημοκρατία, διαφάνεια, συμμετοχή και συνδημιουργία για ένα καλύτερο αύριο του νησιού μας.


ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ «ΑΙΓΙΝΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Ντελής Αντώνης, Πατσακιός Παναγιώτης, Μπόγρης Γιώργος, Γούλας Κώστας, , Ζορμπαλάς Κώστας, Νικολόπουλος Δημήτρης, Ιωαννίδης Θεόφραστος, Αδάμ Κώστας, Γιωτάκη Φωτεινή, Βαρούτη Ελένη, Κατσόρχης Σταμάτης, Αδαμοπούλου Βασιλική, Ζορμπαλά-Δαρεμά Κορίννα,  Βατικιώτης Σώζων, Λεούσης Γιάννης, Πλατιάς Θανάσης, Χαρίτου Όλγα, Πετράκη Ασημίνα, Λαμπέτης Βάγιας, Κριεζάς Νίκος, Κοττά-Τρεμουντάνη Ευαγγελία, Γκούτου Ζέτα, Τρεμουντάνης Δημήτρης, Κουτσοδημητροπούλου Μαργαρίτα, Νέρη Παγώνα (Πέννυ) , Μοσχονά Χρυσούλα, Ζάνης Νίκος.