Δημοτικές Εκλογές 2019

Αίγινα Ώρα Συνεργασίας. Επίσκεψη σε Τζίκηδες, Παχιά Ράχη, Λαζάρηδες, Ανιτσαίο, Κύλινδρα, Πόρτες.

Αίγινα Ώρα Συνεργασίας. Δελτίο Τύπου.
Την Τρίτη 9 Απριλίου, ο συνδυασμός μας με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Φίλιππο Τζίτζη και συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους της παράταξης αλλά και στελέχη της, έκανε περιοδεία στην Παχειά Ράχη. Ξεκινώντας στις 5:30 από την περιοχή των Τζίκηδων επισκέφτηκαν τα ορεινά χωριά συνομιλώντας με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το κοινό παράπονο όλων ήταν η αίσθηση της εγκατάλειψης που νιώθουν οι άνθρωποι αυτοί από την Δημοτική Αρχή. ‘’Ο Δήμος νοιάζεται μόνο για την πόλη της Αίγινας. Τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε εμείς, πηγαίνουν εξ ολοκλήρου εκεί, λες και εμείς δεν είμαστε Αιγινήτες κ. Τζίτζη’’ , η κυρίαρχη φράση των κατοίκων σε Λαζάρηδες και Ανιτσαίο. Σημαντικό επίσης πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι είναι η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου που σε συνδυασμό με τον ελλιπέστατο φωτισμό, οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι πολλοί.
Επιπλέον, στην περιοχή των Πορτών γίναμε δέκτες παραπόνων για την συγκοινωνία και τα δρομολόγια των λεωφορείων. Οι Πόρτες είναι ξεχασμένες και παραμελημένες τόνισαν οι κάτοικοι που βρέθηκαν στην συγκέντρωση. Ενώ ακόμα ένα ζήτημα που τέθηκε και σε αυτές τις περιοχές είναι οι παιδικές χαρές, που ΔΕΝ υπάρχουν. Ολόκληρο νησί με μόλις μια παιδική χαρά ακούμε τους πολίτες σε κάθε μέρος του νησιού να λένε. Ο Φίλιππος Τζίτζης από την πλευρά του ενθάρρυνε τους κατοίκους και τους τόνισε ότι όλα αυτά τα θέματα, είναι η καθημερινότητά μας, είναι τα απαραίτητα που δυστυχώς μιλάμε ακόμα και δεν είναι έργα. ‘’Χρειάζεται βούληση και όρεξη για δουλειά. Πρωτοβουλίες  που δεσμεύομαι ότι η δική μας ομάδα θα πάρει. Χρειάζεται να έρθουν νέοι και άφθαρτοι που θα είναι Δήμαρχος και διοίκηση για όλο το νησί κι όχι μόνο για το φαίνεσθε της πόλης.’’
Οι απομακρυσμένες αυτές περιοχές του τόπου μας αποτελούν ραχοκοκαλιά για την Αίγινα και όχι βαρίδια. Ο Φίλιππος Τζίτζης έχει δείξει ότι βρίσκεται κοντά σε όλα τα μέρη της Αίγινας όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο σε προεκλογικές περιόδους. Τα στελέχη μας έχουν θέσει προσωπικά το στοίχημα της αλλαγής νοοτροπίας στη διοίκηση του Δήμου για όλες αυτές τις περιοχές και δεσμεύονται γι’ αυτό.