Δημοτικές Εκλογές 2019

"Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα". Η παρουσίαση του συνδυασμού και των υποψηφίων.

Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα. Δελτίο Τύπου.
Μετά την σημερινή επίσημη ανακήρυξη του συνδυασμού “Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα” από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά (απόφαση 1689/2019), ανακοινώνουμε το ψηφοδέλτιο Νίκης για τις εκλογές στην Τοπική Κοινότητα Αίγινας.
Η Κοινότητα Αίγινας σε αναβαθμισμένο ρόλο με τον Νόμο “Κλεισθένης 1”, αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό και καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις που αφορούν το νησί μας.
Σε άμεση συνεργασία με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα γυρίσουμε σελίδα στον μέχρι σήμερα ρόλο του “κομπάρσου” που είχε η Κοινότητα Αίγινας.
Η Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα έχει πρόγραμμα και προτεραιότητες δέκα σημείων-τομών που ο επικεφαλής της Νίκος Ευστ. Αλεξίου έχει ανακοινώσει ήδη από τον Ιανουάριο του 2019.
Ωστόσο η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών στις αρχές Απριλίου ήρθε να αλλάξει λίγο το τοπίο γύρω από τις Τοπικές Κοινότητες. Με απλά λόγια: Ψηφίζετε σε ξεχωριστή κάλπη το ψηφοδέλτιο επιλογής σας για την Κοινότητα Αίγινας και σε άλλη ξεχωριστή κάλπη τον υποψήφιο Δήμαρχο επιλογής σας. Εν προκειμένω για την κάλπη της Κοινότητας έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στην “Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα” (με σήμα τον Άγιο Νικόλα τον Θαλασσινό) και δυο άλλους συνδυασμούς. Επίσης βάζετε μέχρι δυο σταυρούς της επιλογής σας μεταξύ των επτά υποψηφίων του ψηφοδελτίου μας: (Αλεξίου Νικόλαο, Αλεξίου Παναγιώτα, Γιώτη Νεκτάριο, Λάζαρο Εμμανουήλ, Σαίνη Κων/νο, Στάθη Αρχόντω, Στεργίου Μαρίνα).
Πρόεδρος της Κοινότητας θα είναι ο υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος του ψηφοδελτίου μας που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και θα εκλεγεί από την σύγκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου σε σώμα την 1/9/2019.
Ο συνδυασμός μας έχει πρόγραμμα και όραμα. Θέλει και μπορεί να βγάλει την Κοινότητα Αίγινας από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα και να την αναδείξει σε ρυθμιστή των τοπικών πραγμάτων.
Η Τοπική Κοινότητα δεν είναι “μαγαζί” καμιάς παρεούλας, δεν είναι παρακλάδι καμιάς τοπικής οργάνωσης κόμματος και δεν πρέπει να είναι άμεσα εξαρτώμενη από κανέναν Δημοτικό συνδυασμό.
Επίσης οι υποψήφιοι και μελλοντικοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι δεν αρκεί να είναι ούτε πολύ νέοι σε ηλικία, ούτε να έχουν το “αλάθητο” του τεχνοκράτη ή του επιστήμονα.
Το ψηφοδέλτιο μας πέτυχε μια ισορροπία ενός μέσου όρου ηλικίας των υποψηφίων μας στα 50 έτη και παράλληλα συγκέντρωσε ανθρώπους από όλα τα επαγγέλματα και όλες τις κοινωνικές τάξεις.
Χωρίς ταμπέλες, χωρίς μετεκλογικά “συμβόλαια”, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις ΟΥΤΕ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΙ.
Εκ μέρους της Σύγχρονης Ανεξάρτητης Αίγινας Νίκος Ευστ. Αλεξίου
Ζητάμε την ψήφο σας την 26 Μαίου, Παρουσιάζοντας το Ψηφοδέλτιο μας:
Υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι
Αλεξίου Νικόλαος του Ευσταθίου Δημοσιογράφος-Εκδότης
Αλεξίου Παναγιώτα του Δονάτου Συντ/χος-Τουριστική επιχείρηση
Γιώτης Νεκτάριος του Φωτίου Έφορος Ιστιοπλοίας Ναυτικού Ομίλου Αίγινας
Λάζαρος Εμμανουήλ του Κυριάκου τ.Αντιδήμαρχος Αίγινας
Σαίνης Κωνσταντίνος του Παναγιώτη Αθλητής-Ιδ.Υπάλληλος
Στάθη-Παπαγεωργίου Αρχόντω του Στυλιανού Ιδ. Υπάλληλος
Στεργίου Μαρίνα του Δημητρίου Δικηγόρος