Δημοτικές Εκλογές 2019

Πόσους σταυρούς προτίμησης βάζουμε στα ψηφοδέλτια των εκλογών στην Αίγινα.


Πόσους σταυρούς προτίμησης βάζουμε στα ψηφοδέλτια των εκλογών στην Αίγινα:
  • Ευρωεκλογές: 4 σταυροί
  • Περιφερειακές Εκλογές: 1 σταυρό
  • Δημοτικές Εκλογές: 3 σταυροί
  • Κοινότητες: 2 σταυροί
Μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή έχει αναπτύξει το υπουργείο εσωτερικών, με την οποία οι ψηφοφόροι κάνοντας click πάνω στον χάρτη της περιοχής τους, μπορούν να δουν πόσους σταυρούς μπορούν να βάλουν σε κάθε μία από τις τέσσερις κάλπες της Κυριακής. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα screencast για τον τρόπο που λειτουργεί η εφαρμογή.

Η εφαρμογή βρίσκεται στην διεύθυνση https://ekloges-info.ypes.gr/

Στην πρώτη σελίδα, εμφανίζεται ο χάρτης της Ελλάδας και ο ανώτατος αριθμός σταυρών για τις Ευρωεκλογές, που είναι 4 όπου και αν ψηφίζει κανείς. Στην συνέχεια επιλέγουμε την Περιφέρεια Αττικής και ακολούθως την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, όπου ο σταυρός προτίμησης είναι 1. Τέλος, κάνουμε click πάνω στον χάρτη της Αίγινας και βλέπουμε ότι οι σταυροί προτίμησης για της δημοτικές εκλογές είναι 3 ενώ για τις κοινοτικές εκλογές είναι 2 για κάθε μία από τις πέντε κοινότητες της Αίγινας.


Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε σε δύο τμήματα, το κάθε ένα από τα οποία έχει δύο κάλπες. Στο πρώτο τμήμα ψηφίζουμε στην κάλπη για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στη κάλπη για την περιφέρεια. Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο δεύτερο τμήμα και ψηφίζουμε στην κάλπη της για τις δημοτικές εκλογές και στην κάλπη για τις κοινότητες.



Μπορείτε να βρείτε που ψηφίζετε κάνοντας click εδώ.