"Η Αίγινα του Πικιώνη". Μια μεγάλη έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κολώνας.


Τα εγκαίνια μίας μεγάλης έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κολώνας, οι αίθουσες του οποίου θα φιλοξενήσουν μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου έργα του Δημήτρη Πικιώνη. Η έκθεση έχει τίτλο "Η Αίγινα του Πικιώνη" και αποτελεί τη συνέχεια της καλής παράδοσης, όλων εκείνων των μεγάλων εκθέσεων, που έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας.

Η βραδιά χαρακτηρίστηκε, επίσης, από την πολύ μεγάλη προσέλευση του κοινού και το μεγάλο μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε. Η έκθεση έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας και αποτελεί σύμπραξη του Δήμου Αίγινας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας, της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και του Μουσείου Μπενάκη.

Να πως περιγράφει τα έργα στο σημείωμά του, ο επιμελητής της έκθεσης, αρχιτέκτονας Αναστάσης Παπαδάκης: "Κάτω από τη σκιά των πεύκων και των αρχαίων ερειπίων της Κολώνας, με το πορτοκαλί φως του απογεύματος στα μάτια και τον ήχο της θάλασσας στα αυτιά, η Αίγινα που αγάπησε και αποτύπωσε ο μεγάλος αρχιτέκτονας Δημήτρης Πικιώνης θα ζωντανέψει και πάλι. Οι ακουαρέλες με τους λόφους και τα σπίτια του νησιού, τα ψυχοσυγκινησιακά σκίτσα αποτύπωσης του μυθικού πια, σπιτιού του Ροδάκη και τα σχέδια της μη υλοποιημένης μελέτης του Σχολείου - Οικοτροφείου Καλογραιών στη Φανερωμένη, θα στηθούν πλάι - πλάι με τα αρχαία γλυπτά και αγάλματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κολώνας, στην πόλη της Αίγινας. Η μόνιμη συλλογή του μουσείου, θα έρθει σε πολυεπίπεδο διάλογο με τα σχέδια και τις φωτογραφίες από τα γλυπτά του Ροδάκη. Η αρχαία σφίγγα με αυτήν που φιλοτέχνησε ο αγρότης, ο Ηρακλής με τους Σαρακηνούς φύλακες του σπιτιού του, ο γυμνός έφηβος με τη γοργόνα που σκίτσαρε ο αρχιτέκτονας, και οι νεκροί από τις επιτύμβιες στήλες με την αχνή μορφή της Μονής που μοιάζει να αντικαθιστά τον ρόλο των νησιών των Μακάρων, ως ονειρική προσέγγιση του παραδείσου.

Την έκθεση προλόγισε ο επιμελητής της Αναστάσης Παπαδάκης, αρχιτέκτονας, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της 10ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας, η κυρία Στέλλα Χρυσουλάκη, διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, ο κύριος Γιώργος Μαγγίνης οικονομικός και επιχειρησιακός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη και η πρόεδρος της ΚΕΔΑ και της Οργανωτικής Επιτροπής της 10ης Γιορτής Φιστικιού κυρία Καίτη Σαλπέα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Κολώνας
Διάρκεια: 25 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10.00 π.μ. -17.30 μ.μ. Δευτέρα κλειστά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png