Βουλευτικές Εκλογές

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Αίγινα  10-7-2019
Αιγινήτες, Αιγινήτισσες
Η Οργάνωση μελών  ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας ευχαριστεί όλους και όλες  που ασκήσατε το υπέρτατο δημοκρατικό σας δικαίωμα και συμμετείχατε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Ιδιαιτέρα ευχαριστεί όλους τους ψηφοφόρους που τίμησαν με την ψήφο τους  το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το ανέδειξαν σε έναν δυνατό αριστερό πόλο στη χώρα μας, με ποσοστό κοντά στο 32%, όταν στην Ευρώπη επελαύνει η ακροδεξιά.

Αγαπητοί συμπολίτες
Είμαστε η αριστερά που τόλμησε που δεν έκανε πίσω στα δύσκολα, δε λύγισε και όταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την κυβέρνηση της χώρας αναμετρηθήκαμε με τα πιο σκληρά διλήμματα της σύγχρονης νεοελληνικής πραγματικότητας. Αναμετρηθήκαμε με τη χρεοκοπία και τις συνέπειές της. Μέσα σ΄αυτές τις δύσκολες συνθήκες και με την κοινωνία όρθια, πετύχαμε την έξοδο από τα μνημόνια, δημιουργήσαμε όρους κανονικότητας, επουλώσαμε πληγές, λύσαμε προβλήματα που έμεναν άλυτα επί δεκαετίες, αποκαταστήσαμε, διεθνώς, την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας μας. Για να φτάσουμε όμως εκεί αναγκαστήκαμε να πάρουμε σκληρά μέτρα που δεν ταιριάζουν με τις αρχές και τις ιδέες της αριστεράς.  Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι πληγές της χρεοκοπίας  παραμένουν ακόμη ανοικτές, είναι πολλές και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να εξαλειφτούν.

Συμπολίτες
Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας τα πέντε τελευταία χρόνια ήταν παρούσα και συμμετέχοντας στα κοινά προβλήματα του νησιού, κατάφερε σε συνεννόηση με το Δήμο, τους επαγγελματικούς συλλόγους , τους φορείς και με  τους κατοίκους του νησιού, σε συνεργασία με τους βουλευτές μας, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση να πετύχουμε την  υλοποίηση μια σειράς από ξεχασμένα έργα για την ανάπτυξη και τις υποδομές του νησιού μας με ποσά πάνω από 65 εκατ.ευρώ . Με το μεγάλο έργο της σύνδεσης της Αίγινας με τον υποθαλάσσιο αγωγό για ύδρευση με νερό ΕΥΔΑΠ και με άλλα  σημαντικά έργα  όπως τα λιμάνια Αγίας  Μαρίνας-Πέρδικας, το  Ορφανοτροφείο, το Εϋνάρδειο, το Λεούσειο ίδρυμα για την  φιλοξενία απόρων ηλικιωμένων συμπολιτών μας, έργα για το δίκτυο ύδρευσης,  αναβάθμιση των υπηρεσιών του  Κέντρου υγείας, έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου κ.α.

Για όλα  αυτά είμαστε περήφανοι για τη συνεισφορά μας, ενώ θα είμαστε παρόντες και θα παρακολουθούμε  την πλήρη υλοποίηση τους. Ταυτόχρονα χρέος μας –όπως και όλων των Δημοτικών και Πολιτικών παρατάξεων- είναι η δρομολόγηση και άλλων  έργων υποδομής: όπως ο βιολογικός καθαρισμός, το χωροταξικό, οι χερσαίες και θαλάσσιες συγκοινωνίες αλλά και έργα για τη νεολαία, τους δημότες και  τους επισκέπτες  του νησιού μας.

Φίλοι και φίλες
Μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος, ανεξάρτητα από το κόμμα που επέλεξε κάποιος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου2019,  θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βρεθούμε  συναγωνιστές, διεκδικώντας το καλύτερο για την Αίγινα και για τη χώρα μας.

Με εκτίμηση
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας