το-μακάβριο-μυστικό-της-ιαπωνίας-655422
ΚΟΣΜΟΣ | 14.07.2019 | 12:00

Το μακάβριο μυστικό της Ιαπωνίας

Είναι απάνθρωπο: Τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες ελέφαντες κατακρεουργούνται, το εμπόριο ελεφαντόδοντου ακμάζει στην Ιαπωνία. Αλλά του χρόνου θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες κι έχει βάλει στόχο να προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες. Αυτή τη στιγμή στην ψηφιακή πλατφόρμα avaaz συγκεντρώνονται υπογραφές για να σταματήσει αυτή η πρακτική. «Είναι η ευκαιρία μας να ξεσκεπάσουμε το μακάβριο μυστικό της Ιαπωνίας και να βάλουμε λουκέτο σ’ αυτό το αρρωστημένο εμπόριο», αναφέρουν οι διοργανωτές της καμπάνιας.

Δείτε το ψήφισμα:

Φίλες και φίλοι,

Το «φιλέτο» του ελεφαντόδοντου βρίσκεται στη μέση του χαυλιόδοντα, εκεί που είναι σκληρός και αψεγάδιαστος. Οι λαθροκυνηγοί σφάζουν πρώτα τους μεγαλύτερους ελέφαντες – συχνά τις μάνες, αφήνοντας τα μωρά απροστάτευτα. 

Και το χειρότερο; Τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες ελέφαντες κατακρεουργούνται μ’ αυτό τον τρόπο, το εμπόριο ελεφαντόδοντου συνεχίζει να ανθεί στην Ιαπωνία με τις πλάτες της κυβέρνησης.

Αλλά η Ιαπωνία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2020 και στοχεύει να προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες! Αυτή είναι η ευκαιρία μας: Πολλοί από εμάς ζούμε σε χώρες απ’ τις οποίες οι Ιαπωνία ελπίζει να ελκύσει τουρίστες. Αν εκατομμύρια κόσμος υπογράψουμε τώρα, και βάλουμε μπρος μια παγκόσμια ενημερωτική καμπάνια για να ξεσκεπάσουμε το μακάβριο μυστικό της Ιαπωνίας ενόψει των Ολυμπιακών, μπορούμε να την πιέσουμε να απαγορέψει αυτό το αρρωστημένο εμπόριο!

Υπόγραψε σήμερα για να μπει λουκέτο σε μια απ’ τις μεγαλύτερες αγορές ελεφαντόδοντου που έχουν απομείνει στον κόσμο:

Ιαπωνία: Απαγορέψτε το ελεφαντόδοντο!

Ειδικοί εκτιμούν ότι περισσότεροι από 250.000 ελέφαντες έχουν σφαχτεί για να προμηθευτεί η Ιαπωνική αγορά ελεφαντόδοντου, και προειδοποιούν ότι αυτά τα υπέροχα πλάσματα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν μέσα στη γενιά μας! Φαντάζεσαι έναν κόσμο όπου τα εγγόνια μας θα γνωρίσουν τους ελέφαντες μόνο μέσα από βιβλία;
 
Ακόμη όμως υπάρχει χρόνος για να τους σώσουμε, αλλά θα χρειαστεί τεράστια πίεση προς κυβερνήσεις όπως της Ιαπωνίας για να απαγορευτεί το εμπόριο. Η Ιαπωνία έχει θέσει στόχο να προσελκύσει 10 εκατ. επιπλέον τουρίστες μέσα στο 2020. Αν τους δείξουμε ότι με το να επιτρέπουν το εμπόριο ελεφαντόδοντου βάζουν σε κίνδυνο την τουριστική φήμη της χώρας και τον στόχο που έχουν θέσει, μπορούμε να τους καταφέρουμε! 
 
Έχουμε βοηθήσει να περάσουν απαγορεύσεις στο εμπόριο ελεφαντόδοντου σε άλλες χώρες – ας το ξανακάνουμε! Πρόσθεσε το όνομά σου και διάδωσέ το για να πιάσουμε το 1.000.000 υπογραφές:

Ιαπωνία: Απαγορέψτε το ελεφαντόδοντο!

Αυτά τα μεγαλόπρεπα πλάσματα θεωρούνται «βασικά είδη» γιατί διατηρούν την ισορροπία της ζωής στα οικοσύστημα όπου ζουν. Γι’ αυτό το κίνημά μας εδώ και χρόνια αγωνίζεται για τους ελέφαντες – αποκαλύπτοντας με νέα στοιχεία ότι παράνομο ελεφαντόδοντο πουλιέται ανοιχτά στις αγορές της Ευρώπης, χρηματοδοτώντας αποστολές στην Αφρική για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθροκυνηγών, και προωθώντας το όραμα για να ανακηρυχθεί προστατευόμενο το 50% του πλανήτη μας… ώστε αυτοί οι πανέξυπνοι και ευαίσθητοι γίγαντες να έχουν μια ευκαιρία στη ζωή. Τώρα ήρθε η σειρά της Ιαπωνίας!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Sarah, Rosa, Rewan, Laura, Σπύρος, Bert, Christoph, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz