εργατικό-ατύχημα-στο-κδαυ-δράμας-τι-κα-171026
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 18.07.2019 | 20:55

Εργατικό ατύχημα στο ΚΔΑΥ Δράμας -Τι καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών, καταγγέλλει μεταξύ άλλων, η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι κατά την διάρκεια της εργασίας του στον ιμάντα μεταφοράς των υλικών όπου γίνεται η διαλογή των ανακυκλώσιμων.

Στην ανακοίνωσή η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ επισημαίνει:

«Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε επιχειρήσεις του νομού.

Αυτή τη φορά στο Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών Δράμας της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., στην περιοχή της Σίψας εργαζόμενος, προσπαθώντας να ξεμπλοκάρει τον ιμάντα-μαγνήτη διαλογής των σιδερένιων αντικειμένων, τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Δράμας.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο χώρο και την επικινδυνότητα της εργασίας που εκτελούν οι εργαζόμενοι. Τεράστιες οι ευθύνες της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. τόσο για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο, τον πεπαλαιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, όσο και για τη “λύση” των φθηνών, ενοικιαζόμενων από την εταιρεία “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ” εργαζόμενων με μηνιαίες συμβάσεις εργασίας.

Η “βιώσιμη ανάπτυξη”, η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, που προσκυνούν κάθε μέρα κυβέρνηση, τοπικοί άρχοντες σε δήμους και περιφέρεια, σίγουρα δεν έχει ως προτεραιότητα τις ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με προστασία της υγείας των εργαζόμενων, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τη μόνιμη σχέση εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς. Όπως επίσης και τη σωστή αποκομιδή και διαλογή των απορριμμάτων με ασφάλεια.

Μια προτεραιότητα υπάρχει, η κερδοφορία. Για χάρη της ανακυκλώνονται μαζί με τα “Υλικά”, η ανεργία και οι ανθρώπινες ζωές.

Εκφράζουμε τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για συνθήκες εργασίας με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες».