ηλιούπολη-στάση-εργασίας-και-συγκέντ-541449
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 08.10.2018 | 08:58

Ηλιούπολη: Στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα στο δημαρχείο

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στο δήμο και τα ΝΠΔΔ να πάρουν μέρος στην προειδοποιητική στάση εργασίας σήμερα Δευτέρα 8 Οκτώβρη από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και στη συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. έξω από το Δημαρχείο, απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, ο οποίος ειδικότερα για τις εργαζόμενες από την ΤΑΒΙΘΑ (Κέντρο Αγωγής Φροντίδας και Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης) προκηρύσσει αποχή από τα καθήκοντά τους.

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Αντιδρούμε: Στην προσπάθεια καταστρατήγησης της ΣΣΕ Μονίμων και ΙΔΑΧ σε εργαζομένους (ΥΕ βοηθ. προσωπικού καθαριότητας, ΥΕ οικογενειακών βοηθών, ΔΕ μαγείρων) του ΝΠ ΚΑΦΑΔΗΛ σε ό,τι έχει να κάνει με το ωράριο εργασίας. Στην απληρωσιά των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς (παιδαγωγών και βοηθητικού προσωπικού) μέσω ΕΣΠΑ. Στην περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους στο πράσινο. Στη μη παροχή γάλατος και Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους που κάνουν χρήση στο ΚΑΦΑΔΗΛ. Στην παρουσία της Αστυνομίας την ημέρα της απεργίας στο γκαράζ, που στόχο είχε να εκφοβίσει τους συναδέλφους και να σπάσει την απεργία.

Καλούμε τη δημοτική αρχή και κάθε υπηρεσιακό υπεύθυνο να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Να αποσυρθούν τώρα τα παράτυπα έγγραφα που διακινούν. Δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματά μας. Ας το καταλάβουν!».