λαϊκή-συσπείρωση-βόλου-άθλιες-συνθήκ-581185
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 18.05.2019 | 14:41

Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου: Άθλιες συνθήκες για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα

«Εργαζόμενους “λάστιχο”, απαρχαιωμένα μέσα, επικίνδυνες συνθήκες, ελλιπή καθαριότητα», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

«Το όψιμο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής Βόλου για δημιουργία χώρων αποδυτηρίων, τουαλετών και ντους στο αμαξοστάσιο Βόλου, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, αποδεικνύει την υποκριτική της στάση για τα προβλήματα των εργαζομένων στον Δήμου Βόλου. Τώρα, για ακόμη μια φορά προεκλογικά, «τους έπιασε ο πόνος» για την υγιεινή και την ασφάλεια.

Αυτά επισημάνθηκαν στις συναντήσεις που είχαν με τους εργαζόμενους οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Αποστόλη Ριζόπουλο, στα περιφερειακά αμαξοστάσια και χώρους συγκέντρωσης, στην Πορταριά και στην Αγριά. Διαπιστώθηκαν οι αντίστοιχες απαράδεκτες συνθήκες, η έλλειψη προσωπικού, η καθημερινή εντατικοποίηση εργασίας, η παλαιότητα και η απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, οι ελλιπέστατες υποδομές, η εγκατάλειψη, η απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Οι εικόνες αποδεικνύουν την εμφανή αδιαφορία της δημοτικής αρχής Μπέου και για τους εργαζόμενους και για την καθαριότητα στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες. Αποδεικνύουν ακόμη τις επικίνδυνες συνθήκες που αντιμετωπίζουν σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι, που έχουν γίνει «λάστιχο» προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες καθαριότητας σε μεγάλης έκτασης περιοχές με λιγοστά απαρχαιωμένα μέσα.

Οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κάλεσαν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν στην κάλπη, στις 26 Μαϊου και στις 2 Ιουνίου, όλους αυτούς που με την πολιτική τους βάζουν πλάτη στο τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, με την περικοπή των ΒΑΕ, την απαγόρευση της απεργίας, την εντατικοποίηση και την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Να καθορίσουν τη στάση τους με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου. Οι παρατάξεις Μπέου, Καπούλα, Αποστολάκη και Παπαδούλη βρίσκονται στην ίδια αντιλαϊκή, αντεργατική όχθη! Ήρθε η ώρα να περάσουν απέναντι, ενισχύοντας αποφασιστικά τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Βόλου και στην Περιφέρεια, δυναμώνοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές!

Στις περιοδείες της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ συμμετείχαν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Τσαλούχας θόδωρος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Νάνος Απόστολος, Εύη Καρυδάκη».