πετρούπολη-σύσκεψη-σωματείου-εργαζο-494133
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 16.09.2019 | 09:43

Πετρούπολη: Σύσκεψη σωματείου εργαζομένων για το ΧΥΤΑ Φυλής

Με κεντρικό σύνθημα, «Καλούμε σε μαζικό αγώνα για να ματαιώσουμε τα σχέδια τους. Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής! Καμία δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιό λατομείο Μουσαμά», το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης καλεί μαζικούς φορείς και σωματεία της περιοχής σε σύσκεψη που θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, στις 19.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, (Μπουμπουλίνας 59 και Αθ. Διάκου). Στη σύσκεψη καλεί και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης.

Στο κάλεσμά του το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης αναφέρει τα εξής:

«Οι σοβαρές εξελίξεις με τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Είναι ανάγκη άμεσα να οργανωθούμε καλύτερα για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.

Οι εξελίξεις το προηγούμενο διάστημα ήταν ραγδαίες. Οι Περιφερειακές Αρχές και οι κυβερνήσεις διαχρονικά, θεωρούν ότι το σκουπίδι είναι χρήμα. Βάζουν πάνω απ’ όλα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, που λυμαίνονται το χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν λογαριάζουν την υγεία του λαού. Δεν διστάζουν να τη θυσιάσουν. Καταδικάζουν μια τεράστια περιοχή σε χρόνια υποβάθμιση.

Πρόσφατα αποφάσισαν όχι μόνο να επεκτείνουν το ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά επί της ουσίας να προχωρήσουν στην κατασκευή νέας τεράστιας χωματερής, δίπλα στον οικισμό «Γεννηματά 2», σε απόσταση αναπνοής από τις εργατικές κατοικίες. Ταυτόχρονα θέλουν να μετατρέψουν παλιά λατομεία όπως είναι του Μουσαμά πίσω από την Πετρούπολη, σε ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων).

Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα έβαλαν εμπόδια ως ένα βαθμό, στα σχέδια τους. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα συνεχίσουν. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε το νέο έγκλημα. Να πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς τους με τη μαζική συμμετοχή μας».