συνδικάτο-οτα-n-μαγνησίας-στο-πλευρό-τη-437610
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 05.02.2019 | 09:17

Συνδικάτο ΟΤΑ N.Μαγνησίας: Στο πλευρό της καθαρίστριας για τη δίκη στον Άρειο Πάγο

Την αλληλεγγύη τους στην καθαρίστρια ενόψει της εκδίκασης στον Άρειο Πάγο στις 6 Φλεβάρη της αίτησης αναίρεσης της ποινής της εκφράζουν με ανακοινώσεις τους σωματεία και φορείς της Θεσσαλίας.

«Στις 6 του Φλεβάρη εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της ποινής δεκαετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί στην καθαρίστρια για την παραποίηση του ενδεικτικού της Ε΄ Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού, δηλαδή ενός απολυτηρίου που της επέτρεψε να δουλεύει για να ζήσει την οικογένειά της κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες!», τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, το οποίο, «καλεί τα σωματεία, τους εργαζομένους -σε κάθε χώρο δουλειάς και με όλους τους τρόπους- να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην αγωνίστρια της ζωής ενόψει της προσεχούς δίκης»!

Το κλαδικό Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Μετά το κύμα πρωτοφανούς συμπαράστασης που ξεσήκωσαν τα ταξικά σωματεία έγινε δυνατή η αποφυλάκισή της, το ελάχιστο μπροστά σε αυτήν την κατάφωρη αδικία, που στην ουσία οδηγούσε στη φυσική και οικονομική εξόντωση την ίδια και την οικογένειά της.

Ήταν μια πρώτη νίκη απέναντι στην προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν τέτοιες περιπτώσεις σαν “αντισώματα” του αστικού κράτους στη σαπίλα του, τη στιγμή που η κυβέρνηση από τη μια καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση τα λαϊκά νοικοκυριά και από την άλλη επιδοτεί με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζομένους -σε κάθε χώρο δουλειάς και με όλους τους τρόπους- να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην αγωνίστρια της ζωής ενόψει της προσεχούς δίκης!

Ο αγώνας θα είναι μακρύς, αλλά είναι η μόνη εγγύηση για να επανέλθει η συναδέλφισσά μας στην εργασία της, με αναίρεση της ποινής της και αναγνώριση των δεδουλευμένων της»!

Εξάλλου σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΠΘ, κάθε σωματείο, κάθε άνθρωπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σ’ αυτή τη γυναίκα που το μόνο της «έγκλημα» ήταν η προσπάθειά της να επιβιώσει αυτή και η οικογένειά της.

«Ο αγώνας αυτός αποτελεί τη μόνη εγγύηση για να επανέλθει αυτή η σκληρά εργαζόμενη, στην εργασία της, με αναίρεση της ποινής της και αναγνώριση των δεδουλευμένων της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επίσης σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας (μέλος της ΟΓΕ), μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «εμείς οι γυναίκες του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών στεκόμαστε αλληλέγγυες στην αγωνίστρια της ζωής ενόψει της προσεχούς δίκης. Απαιτούμε την αναίρεση της ποινής, επαναφορά στην εργασία της και αναγνώριση των δεδουλευμένων της. Καλούμε τις εργαζόμενες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να σταθούν στον δίκαιο, δύσκολο αγώνα της καθαρίστριας. Μόνο ο ενωμένος ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να αντιπαλέψει τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών παλεύει για μια άλλη κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου όλοι θα είναι ισότιμοι μεταξύ τους και όπου όλοι θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό».

Ακόμη, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, «απαιτεί να τερματισθεί τώρα ο γολγοθάς της συναδέλφου, με την οριστική αθώωση της, με την επιστροφή στη δουλειά της και την καταβολή κανονικά όλων των αποδοχών της και των ενσήμων της γι’ αυτό το διάστημα που ταλαιπωρήθηκε».

Παράλληλα το ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ των Επικουρικών και Συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Μαγνησίας, σε ανακοίνωσή του, «απαιτεί, ενόψει της εκδίκασης στον Άρειο Πάγο στις 6 Φλεβάρη της αίτησης αναίρεσης της ποινής και ζητά να τερματισθεί τώρα η απαράδεκτη ταλαιπωρία, με την οριστική αθώωση της, με την επιστροφή στη δουλειά της και την καταβολή κανονικά όλων των αποδοχών της και των ενσήμων της γι’ αυτό το διάστημα που ταλαιπωρήθηκε, επισημαίνοντας, ότι δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες».