μεγάλες-καταστροφές-σε-σητεία-και-ιερ-613121
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 08.04.2019 | 15:33

Μεγάλες καταστροφές σε Σητεία και Ιεράπετρα -Επικοινωνία Χαρίτση με Περιφερειάρχη, δημάρχους

Το μέγεθος της καταστροφής αποκαλύπτει η επόμενη μέρα της πρωτοφανούς θεομηνίας, που έπληξε το νομό Λασιθίου της Κρήτης και ειδικότερα τη Σητεία και την Ιεράπετρα. Πολλές αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια έχουν πάθει ανυπολόγιστη ζημιά και οι παραγωγοί μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή. Σε αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου έχουν γίνει κατολισθήσεις ενώ πολλά ζώα πνίγηκαν.

Οι δήμαρχοι Σητείας και Ιεράπετρας ζητούν να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο νομός. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει για να απεγκλωβίσει 22 άτομα.

Μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση βρίσκεται η Σητεία που επλήγη από την θεομηνία που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στην περιοχή. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες τόσο στο επαρχιακό δίκτυο, όσο στα δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης του δήμου ενώ αρκετοί άνθρωποι κινδύνευσαν χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα.

O Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή, σε ανοιχτή γραμμή με τον περιφερειάρχη Κρήτης, τους Δημάρχους των περιοχών που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία και το Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν συντονισμένα τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκληθεί, να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και να δοθούν άμεσα έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.