αθώοι-ο-μέτοχος-των-φούρνων-χωριάτικ-364307
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.11.2018 | 19:09

Αθώοι ο μέτοχος των φούρνων «Χωριάτικο» και άλλοι 19 για το κύκλωμα trafficking

Σε ομόφωνη αθωωτική απόφαση κατέληξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση του κυκλώματος trafficking που σύμφωνα με τη κατηγορία εκμεταλλευόταν γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Για την υπόθεση αυτή στο εδώλιο του κατηγορουμένου είχαν καθίσει 20 πρόσωπα, ανάμεσά τους ο επιχειρηματίας Άγγελος Γιαννακόπουλος, μέτοχος στην αλυσίδα φούρνων «Το Χωριάτικο».

Το δικαστήριο κατέληξε σε αθωωτική απόφαση για τους 20 αρχικώς εμπλεκόμενους έπειτα από πέντε συνεδριάσεις. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι για τις οποίες τώρα κρίθηκαν αθώοι είναι αυτές της διεύθυνσης και ένταξής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Την αθώωση των κατηγορουμένων είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας με το δικαστήριο να υιοθετεί την πρότασή του και να αποφασίζει την αθώωση των κατηγορουμένων, κρίνοντας πως δεν προέκυψαν αποδείξεις που να τους συνδέουν με εγκληματικές πράξεις.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σημαντικό ρόλο στη δικαστική κρίση έπαιξε και το γεγονός πως οι τέσσερις γυναίκες που είχαν καταθέσει μηνύσεις για τα όσα υπέστησαν στα νυχτερινά κέντρα τα οποία φέρονταν να ελέγχονται από τους εμπλεκόμενους, απουσίαζαν από την ακροαματική διαδικασία.