αττική-πού-επιτρέπεται-πού-απαγορεύ-553131
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.05.2020 | 20:52

Αττική: Πού επιτρέπεται & πού απαγορεύεται να μετακινηθούν οι κάτοικοι

Τα σημεία που (δεν) επιτρέπεται να μετακινηθούν οι κάτοικοι της Αττικής ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς:  “Ειδικά για τις μετακινήσεις μας μέσα στην Αττική, όπως ανέφερα και εχθές, είναι ελεύθερες αποκλειστικά εντός λεκανοπεδίου και μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων. Δηλαδή, ένας κάτοικος της Δυτικής Αττικής από το Περιστέρι μπορεί να μετακινηθεί στο Σούνιο, ο κάτοικος της Νέας Μάκρης μπορεί να πάει στη Μάνδρα, ο κάτοικος του Πειραιά μπορεί να πάει στον Κάλαμο”, τόνισε. Και πρόσθεσε: “Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στην Αίγινα, στη Σαλαμίνα, στο Αγκίστρι, στον Πόρο, στην Ύδρα, στις Σπέτσες, δεν μπορούν να μετακινηθούν στο Δήμο Τροιζηνίας ή στα νησιά των Κυθήρων και των Αντικυθήρων”.

Να σημειωθεί ότι:

Σήμερα ανακοινώθηκαν ε για τη χώρα μας 6 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων είναι πλέον 2.626, εκ των οποίων το 55,4% άνδρες. 595 άτομα ή 22,7% θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.303, δηλαδή το 49,6%, είναι σχετιζόμενα με ένα ήδη γνωστό κρούσμα.

37 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. 8, το 21,6% δηλαδή, είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 78 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και συνολικά 144 θανάτους στη χώρα. 38, δηλαδή το 26,4%, είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 92,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 79.332 κλινικά δείγματα.