γσεβεε-η-πολιτεία-να-προστατεύσει-την-626081
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.05.2019 | 16:23

ΓΣΕΒΕΕ: Η πολιτεία να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς

Άμεσα και δραστικά μέτρα από την πολιτεία ώστε τα καταστήματα της Αθήνας να μην είναι έρμαια βανδαλισμών ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ.

«Μας λυπεί το ότι τα καταστήματα στην Αθήνα είναι έρμαια βανδαλισμών και μετατρέπονται σιγά- σιγά, όλα αυτά τα χρόνια σε πεδίο εκτόνωσης κουκουλοφόρων, αναίτια και με βαρύ υλικό, οικονομικό και ηθικό κόστος για τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες» τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας και ανάλογής συμπεριφοράς.

Σε επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Γενική Συνομοσπονδία μία φορά, υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης υλοποίησης όλων των ενεργειών (έκδοση της σχετική ΚΥΑ) για την ενεργοποίηση του άρθρου 20 του Ν. 3775/2009, με δεδομένες τις οικονομικές δυσχέρειες τις οποίες ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Καβαθάς, «το να μπορούν τα καταστήματα να υπάρχουν και να λειτουργούν χωρίς να χρειάζεται να μετατρέπονται σε οχυρά και οι καταναλωτές να αισθάνονται ασφαλείς και ανεμπόδιστοι να κυκλοφορούν στην αγορά, θα πρέπει να πάψει να αποτελεί ζητούμενο ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Καλεί την Πολιτεία να προστατεύει πραγματικά την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.