μενίδι-μεταφέρονται-από-το-ξενοδοχε-671493
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.08.2019 | 20:12

Μενίδι: Μεταφέρονται από το “ξενοδοχείο”-παράπηγμα οι πρόσφυγες των Εξαρχείων (βίντεο)

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες ότι οι πρόσφυγες που “απομάκρυνε” από τα Εξάρχεια βρήκαν φιλοξενία σε ξενοδοχείο. Μόνο που καταγγελίες αναφέρουν ότι το ξενοδοχείο δεν είναι… ξενοδοχείο αλλά εγκαταλειμμένος χώρος δεξιώσεων και ότι οι “κανονικές συνθήκες” δεν περιλαμβάνουν παροχή νερού. Ούτε διαπολιτιστικοί διερμηνείς, ούτε ψυχολόγοι, ούτε κοινωνικοί λειτουργοί δεν υπάρχουν όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ που ήταν εκεί.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ζήτησε να απομακρυνθούν πάραυτα και ο αρμόδιος υφυπουργός Λ. Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι σήμερα κιόλας “θα αποχωρήσουν”.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Τρίτη 27/8, ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση- “σκούπα” στα Εξάρχεια και απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί κακομεταχείρισης των ανθρώπων που διέμεναν στις καταλήψεις, είπε ότι “όσοι εγκαλούν την κυβέρνηση θεωρούν ότι είναι ευαισθησία οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κτήρια που εκκενώθηκαν” – και έδειξε και σχετικές φωτογραφίες.

“Αφήνουμε τους Έλληνες πολίτες να κρίνουν ποιοι έχουν ευαισθησία και ποιοι υποκρισία. Η κυβέρνηση φροντίζει να συνδυάζεται η ασφάλεια με ανθρώπινες συνθήκες”, συμπλήρωσε και γνωστοποίησε ότι “φροντίσαμε οι οικογένειες προσφύγων να μεταφερθούν σε ενιαίο χώρο φιλοξενίας (ξενοδοχείο), που πληροί κάποιες προϋποθέσεις» και επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για προσλήψεις 1.500 αστυνομικών και βελτίωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των αστυνομικών.