n-ψυχικό-εκαναν-τους-υπάλληλους-του-δεδ-603452
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.03.2019 | 20:14

N.Ψυχικό: Εκαναν τους υπάλληλους του ΔΕΔΔΗΕ, ξάφρισαν ηλικιωμένο ζευγάρι

Δύο άνδρες προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και «ξάφρισαν» ηλικιωμένο ζευγάρι στο Νέο Ψυχικό.

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι. Ο κύριος Μιχάλης και η σύζυγος του επέστρεφαν από τη λαϊκή, στο σπίτι τους στην οδό Νικολάου Καρίστη στο Νέο Ψυχικό. Στην είσοδο της πολυκατοικίας τους περίμεναν δύο άτομα που τους συστήθηκαν ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ. Τους είπαν ότι στο διαμέρισμα τους έχουν εντοπίσει βλάβη και ότι θα έπρεπε να την επισκευάσουν για να μην υπάρχει διαρροή ρεύματος. Ανυποψίαστοι οι ηλικιωμένοι (85 ετών και οι δύο) άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας.

Ο ένας εκ των κακοποιών προέτρεψε τον ηλικιωμένο άνδρα να κάτσει σε μία καρέκλα και ζήτησε από τη σύζυγό του να βάλει τέσσερις κατσαρόλες με νερό στα μάτια της κουζίνας, για να δει την κατανάλωση του ρεύματος στο «ρολόι». Μάλιστα έκανε και χιούμορ με τους δύο ηλικιωμένους και αυτοσαρκαζόταν για το πάχος του καθώς όπως είπε ζύγισε 130 κιλά. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ ο συνεργός του είχε εξαφανιστεί από το οπτικό πεδίο των ιδιοκτήτων, ο «χοντρός», όπως αυτοαποκαλούνταν, έφυγε και αυτός, ευχαριστώντας το ζευγάρι για την συνεργασία.

Οι ηλικιωμένοι, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν καταλάβει τίποτα, έμειναν εμβρόντητοι βλέποντας όλα τα δωμάτια του σπιτιού αναστατωμένα και το τσαντάκι με τις οικονομίες τους ύψους 1.700 ευρώ να έχει κάνει «φτερά». Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία για να καταγράψει το περιστατικό, αλλά οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Είναι ακόμα ένα χτύπημα από ομάδες κακοποιών που χρησιμοποιούν την ιδιότητα του τεχνικού δημόσιας υπηρεσίας για να μπουν στα σπίτια ηλικιωμένων και να τους αρπάξουν πολύτιμα αντικείμενα και μετρητά. Οι αρχές καλούν τα άτομα μεγάλης ηλικίας να μην εμπιστεύονται άτομα που δεν γνωρίζουν και να μην ανοίγουν τα σπίτια τους εάν δεν είναι βέβαιοι για την ιδιότητα του ατόμου που τους προσεγγίζει.