αλόννησος-στο-1-350-000-ευρώ-οι-καταστροφές-σ-58506
ΔΗΜΟΙ | 23.02.2017 | 11:48

Αλόννησος: Στο 1.350.000 ευρώ οι καταστροφές στις δημοτικές υποδομές από κακοκαιρία

Στο 1.350.0000 ευρώ ανέρχεται το ύψος των ζημιών, σε δημοτικές υποδομές, που άφησε πίσω της η κακοκαιρία του περασμένου Ιανουαρίου στην Αλόννησο και εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει γνωστό το πότε θα δοθούν χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, μετά το σοκ που υπέστη η Αλόννησος από την κακοκαιρία και το χιονιά του περασμένου Ιανουαρίου και τις τεράστιες ζημιές που άφησε πίσω του, ο Δήμος Αλοννήσου έχει προχωρήσει στην καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών, με τη συνδρομή γεωλόγου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου για τις κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη, έχουν ήδη συνταχθεί και αποσταλεί στα αρμόδια υπουργεία τα τεχνικά δελτία καταγραφής των ζημιών, που αφορούν κυρίως στα γκρέμνα σε Πατητήρι και Βότση, σε ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης, σε σχολεία και δρόμους.

«Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν λάβει τα αιτήματά μας και ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε εικόνα για το ύψος του ποσού που θα μπορέσουν να μας δώσουν», είπε ο κ. Βαφίνης.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη, υπάρχει μεγάλο κομμάτι του δάσους της Αλοννήσου όπου υπάρχουν πολλές ζημιές, κυρίως με σπασμένα κλαδιά πεύκων και υπάρχει συνεχής επαφή με τη Διεύθυνση Δασών, προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλος τρόπος ώστε να απομακρυνθούν, καθώς αποτελούν «βόμβα» για την εξάπλωση πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο. « Πιθανότατα υλοτόμοι θα απομακρύνουν σπασμένα κλαδιά πεύκων και θάμονους», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, το νησί παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τα τέλη Απριλίου και είναι απαραίτητο η αποκατάσταση των ζημιών να προχωρήσει άμεσα, καθώς σε δυο μήνες από τώρα το νησί θα αρχίσει να δέχεται τουρίστες.