αυτοδιοικητικές-εκλογές-δυτική-αθήν-323345
ΔΗΜΟΙ | 29.01.2019 | 12:54

Αυτοδιοικητικές εκλογές -Δυτική Αθήνα: Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι (ονόματα)

Πλήθος υποψηφιοτήτων μπορούμε να βρούμε και στους δήμους της Δυτικής Αττικής. Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι πως κατεβαίνει ένας μεγάλος αριθμός ανεξαρτήτων υποψηφίων. Στους περισσότερους δήμους, όπως της Αγίας Βαρβάρας, του Αιγάλεω, του Περιστερίου και πολλών άλλων, οι δήμαρχοι θα κατέβουν πάλι  για να διατηρήσουν τα σκήπτρα. Τρεις μήνες πάντως πριν τις εκλογές δεν αποκλείονται αυξομειώσεις στον αριθμό των υποψηφίων.

Δήμος Αγίας Βαρβάρας

Στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης, φαίνεται πως είναι κοντά στο να στηριχθεί από τον  ΣΥΡΙΖΑ και θα διεκδικήσει εκ νέου την θέση του δημάρχου. Από την άλλη υποψήφιος θα είναι ο Λάμπρος Μίχος που φαίνεται να είναι κοντά στη ΝΔ και περιμένει την απόφαση της Τ.Ο  του κόμματος για το αν τελικά θα τον στηρίξει αν και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.   Στη μάχη για την εκλογή δημάρχου πέφτει όμως και ο Μιχάλης Γιάγκας  ο οποίος είχε ριχτεί στη μάχη για τον δήμο και στις προηγούμενες εκλογές. Επίσης υποψήφιος για τον δήμος της Αγίας Βαρβάρας θα είναι και ο δημοτικός σύμβουλος,  Θεόδωρος Βασιλάκος. Υποψήφια με το ΚΚΕ θα είναι η δημοτική σύμβουλος Ελένη Καρανάσιου, η οποία ήταν υποψήφια και στις προηγούμενες εκλογές

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης που κινείται στον κεντροαριστερό χώρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον Γιώργο Κομματά στην προσπάθεια του να διεκδικήσει ξανά τα ηνία του δήμου, αφού είχε κατέβει και στις επόμενες εκλογές. Υποψήφιος επίσης θα είναι ο Γεώργιος Τσίρμπας, που είναι κοντά στη ΝΔ. Ως ανεξάρτητη από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα κατέλθει η Γεωργία Νίκα. Υποψήφιος με το ΚΚΕ θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Σκολαρίκος

Δήμος Αιγάλεω

Στο Αιγάλεω εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας που θα στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτόνομος θα κατέβει ο Λάμπρος Σκλαβούνος. Από τη Ν.Δ.στη μάχη θα μπει ο Γιάννης Γκίκας, στενός συνεργάτης του πρώην δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, ενώ ανοικτή είναι η υποψηφιότητα και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Παπαγεωργίου. Με το ΚΚΕ θα κατέβει η δημοτική σύμβουλος Δάγκα Βιβή.

Δήμος Ιλίου

Στο Ίλιον ο νυν δήμαρχος Νίκος Ζενέτος θα είναι και πάλι υποψήφιος, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στον δήμο, Μπάμπης Καούκης, θα κατέβει στις βουλευτικές εκλογές υποψήφιος με την ΝΔ.  Υποψήφιος εκ νέου θα είναι και ο Κώστας Κάβουρας ο οποίος θα υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος με το ΚΚΕ θα είναι ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Εκτός απροόπτου υποψήφιος με ένα σχήμα που συσπειρώνει τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, θα είναι και στις φετινές εκλογές ο Πάνος Κουτσιανάς, με το «Ανυπόταχτο Ίλιον».

Δήμος Περιστερίου

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης, ένας από τους μακροβιότερους δημάρχους σήμερα στη χώρα καθώς εκλέγεται ανελλιπώς από το 2002, κατεβαίνει ξανά ως υποψήφιος (σ.σ. ανακοίνωσε χθες και επίσημα την υποψηφιότητά του κατά την κοπή πίτας)  και στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί για πέμπτη συνεχή θητεία μοιάζει το αδιαμφιλονίκητο φαβορί. Για μια ακόμη φορά έχει τη στήριξη της ΝΔ. Ωστόσο, διαμορφώνεται μια δυναμική παράταξη που κατεβαίνει με αξιώσεις προκειμένου να του αφαιρέσει την «παντοδυναμία» (το 2014 ο κ. Παχατουρίδης εκλέχθηκε από τον α’γύρο με 62%) ή ακόμα και να τον… εκτοπίσει από τη θέση του δημάρχου. Πρόκειται για τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες», με επικεφαλής τον Θανάση Καποτά, πρώην πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και πρώην Διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), ο οποίος έχει συσπειρώσει και ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τον χώρο του Κέντρου αναμένεται να εκφράσει για ακόμη μια φορά ο Δημήτρης Κελάφας, υποψήφιος δήμαρχος και το 2010 και το 2014. Νέο πρόσωπο κατεβάζει το ΚΚΕ με τον Γιώργο Σιδέρη να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ένας ακόμη υποψήφιος δήμαρχος αναμένεται να είναι ο γιατρός και συνδικαλιστής Πάνος Παπανικολάου με την «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δήμος Πετρούπολης

Εννέα συνολικά υποψήφιοι κατεβαίνουν στον Δήμο Πετρούπολης. Ο νυν δήμαρχος μόλις 33 ετών, Βαγγέλης Σίμος, θα επιχειρήσει με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να διατηρήσει για δεύτερη θητεία τη διοίκηση του Δήμου (και τρίτη συνεχή για το ΚΚΕ). Ο Νίκος Σακούτης, υποψήφιος δήμαρχος και το 2014, κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος αυτή τη φορά με τη ΛΑΕ (ο ίδιος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας). Από το χώρο του Κέντρου κατεβαίνουν τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι. Πρόκειται για τον Δημήτρη Ταλιούρα που διεκδικεί για τρίτη φορά τον δήμο έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, τον Θόδωρο Λάππα που σηματοδοτεί ένα παπανδρεϊκό προφίλ, αλλά και τον επί δύο θητείες πρώην δήμαρχο Στέφανο Βλάχο, που είχε απουσιάσει από τις εκλογές του 2014. Δύο είναι τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Από το χώρο της ΝΔ κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος ο Μανώλης Συλλιγνάκης, αλλά και Θανάσης Σκαλιστήρας, ο οποίος έχει το επίσημο χρίσμα της Πειραιώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Μανώλη Μπουσούνη. Συμμετοχή στις εκλογές για τον Δήμο Πετρούπολης θα καταγράψει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με δική της παράταξη.

Δήμος Χαϊδαρίου

Ένας ακόμη Δήμος που περιλαμβάνεται στις μεγάλες εκλογικές νίκες του ΚΚΕ το 2014 είναι αυτός του Χαϊδαρίου. Ο «κόκκινος» δήμαρχος, Μιχάλης Σελέκος κατεβαίνει ξανά υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και είναι αυτός που θεωρείται ότι μπαίνει στην εκλογική κούρσα με τον χαρακτήρα του φαβορί. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ανανέωσε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Θοδωρή Σπηλιόπουλου που θα κατέβει δεύτερη συνεχή φορά υποψήφιος δήμαρχος. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι και ο Κώστας Ασπρογέρακας που έχει τη στήριξη της Λαϊκής Ενότητας. Στο χώρο του Κέντρου το τοπία σιγά-σιγά ξεκαθαρίζει:  O Ανδρέας Μποζίκας  που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά το 2014 είχε στηριχθεί από τη ΝΔ (17,93%) δεν θα είναι πιθανότατα ξανά υποψήφιος εκτός κι αν βρουν κοινό βηματισμό με με τον Κώστα Φουρλή, αντίπαλο του το 2014 (3,9%), ενώ  και ο Ηρακλής Δρούλιας, πρώην πρόεδρος του ΟΣΚ, που έχει κατέβει το 2014, ναι μεν έχει ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο την υποψηφιότητά του, αλλά έχει χαθεί το τελευταίο διάστημα από το προεκλογικό προσκήνιο και ορισμένοι αντίπαλοί του θεωρούν ότι μπορεί να εγκαταλείψει την «κούρσα».  Έτσι για να «ψαρέψει» ψήφους στον ίδιο χώρο μένει ο Βαγγέλης Ντηνιακός (γιος του πρώην δημάρχου Κυριάκου Ντηνιακού). «Εμφύλιος» στον χώρο της ΝΔ από όπου κατεβαίνουν δύο υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο Γιάννης Κέντρης και ο Απόστολος Θεοφίλης. Και οι δύο υπήρξαν αντιδήμαρχοι της διοίκησης Μαραβέλια και ερίζουν για το ποιος θα συσπειρώσει το μεγαλύτερο κομμάτι του ίδιου ακροατηρίου.