δ-φυλής-αναβαθμίζεται-το-ιστορικό-κέν-704313
ΔΗΜΟΙ | 20.11.2019 | 17:34

Δ. Φυλής: Αναβαθμίζεται το ιστορικό κέντρο των Άνω Λιοσίων

Με εντατικούς  ρυθμούς προχωρά η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο ένα τρίτο του κέντρου της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της πλατείας Μητροπόλεως ακολούθησε η επίστρωση με κυβόλιθους στους δρόμους πέριξ της πλατείας  Στρατηγού Λιόση.


Οι δρόμοι που έχουν αναπλαστεί είναι τμήμα της οδού Αχαρνών μέχρι τη συμβολή της με τη Γρ. Λαμπράκη , οι οδοί  Ηλέκτρας Αποστόλου και  Στρατηγού  Δαβάκη,  η Γρηγορίου Λαμπράκη από την Αχαρνών εως  τη συμβολή της με την Εθνικής Αντιστάσεως, τμήμα της Εθνικής Αντιστάσεως από τη Γρηγορίου Λαμπράκη έως την οδό Δημαρχείου , η  Πέτρου Λιόσια και το τμήμα της 17ης Νοέμβρη μπροστά από την Πλατεία Στρατηγού Λιόση.

«Το έργο αυτό δίνει νέα δυναμική στο κέντρο των Άνω Λιοσίων στο οποίο δεν είχε γίνει καμιά στοχευμένη αναβάθμιση για δεκαετίες. Η τελευταία παρέμβαση στο ιστορικό κέντρο έγινε το 2010 όταν ανακατασκευάσαμε την πλατεία Δημαρχείου. Σήμερα διευρύνουμε, αναβαθμίζουμε, εκσυγχρονίζουμε  και κάνουμε   πιο  λειτουργική  την καρδιά της πόλης μας  γιατί εκτός από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων φιλοδοξούμε τα Άνω Λιόσια να γίνουν μαγνήτης και για τους επισκέπτες» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς .

«Οι εργασίες συνεχίζονται και στο υπόλοιπο τμήμα του ιστορικού κέντρου σύμφωνα με τη μελέτη αλλά με πρόβλεψη από το Δήμο ώστε τα έργα να μην αποκλείουν τους κατοίκους από την απρόσκοπτη κίνησή τους στο κέντρο. Τα συνεργεία αυτό το χρονικό διάστημα εργάζονται για την ολοκλήρωση της 17ης Νοέμβρη μέχρι τη σύνδεσή  της με τη Λεωφόρο Φυλής και στην Εθνικής Αντιστάσεως από τη Δημαρχείου μέχρι την οδό Σωτήρη Πέτρουλα» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

Στα οικοδομικά τετράγωνα που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες , αποσύρθηκαν τα παλαιά φωτιστικά χαμηλού φωτισμού που μετρούσαν πάνω από  25 χρόνια ζωής και τοποθετήθηκαν νέοι σύγχρονοι στύλοι φωτισμού ύψους 6 μέτρων με λαμπτήρες Led στους οποίους η δέσμη φωτός δεν διασπάται και φωτίζει στοχευμένα το δρόμο για την καλύτερη ασφάλεια πεζών και οδηγών.

Παράλληλα με την κατάργηση των πεζοδρομίων διευρύνθηκαν οι οδοί , δημιουργήθηκε  γραμμή όδευσης για τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης και οριοθετήθηκαν πάνω  50 θέσεις νόμιμης στάθμευσης, βάζοντας οριστικό τέλος στο χαοτικό φαινόμενο της άναρχης στάθμευσης .

Την μελέτη του έργου – που θεωρείται πρωτοποριακή-  και την επίβλεψη  έχει  η Τεχνική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τη μελέτη συνολικά θα αναπλαστούν περισσότερα από 20.000 τ. μ. στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.