δ-ιωαννίνων-πιο-κοντά-στην-πλειοψηφία-674122
ΔΗΜΟΙ | 04.09.2019 | 11:45

Δ. Ιωαννίνων: Πιο κοντά στην πλειοψηφία ο Ελισάφ

Πολύ κοντά στη συγκρότηση πλειοψηφίας βρίσκεται πλέον η δημοτική αρχή Ελισάφ, καθώς στις τάξεις της φαίνεται ότι θα προσχωρήσουν οι δύο ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι, που είχαν εκλεγεί με την παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη, αλλά σήμερα ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους.

Ο λόγος για τους Ιωάννη Αϊβατίδη και τον εκλεγμένο στη δημοτική ενότητα Ανατολής Αριστείδη Παππά, οι οποίοι προχώρησαν στην κατάθεση δήλωσης ανεξαρτητοποίησης στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, παράλληλα με την πρόθεση στήριξής τους στη δημοτική αρχή. Αμφότεροι -αν και μόνο η δήλωση του κ. Αϊβατίδη είδε το φως της δημοσιότητας- καταλογίζουν ευθύνες στην επικεφαλής της παράταξης για το ότι δεν υπάρχει αίσιο τέλος στις συζητήσεις για συνεργασία, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά και τις φήμες των τελευταίων ημερών για το ότι δεν έχουν καρποφορήσει οι συζητήσεις των δύο πλευρών.

Πληροφορίες θέλουν την κ. Καλογιάννη να έχει ζητήσει τέσσερις αντιδημαρχίες για την παράταξη «Ιωάννινα_2023» και πολλές ακόμη θέσεις σε νομικά πρόσωπα, κάτι που μάλλον γνώριζε εκ των προτέρων πως δύσκολα θα γίνει αποδεκτό. Και έτσι, η απαίτησή της μάλλον αποτελούσε μια εύσχημη δικαιολογία για να μη συμπράξει με τον Μ. Ελισάφ.

Ωστόσο, την ίδια γνώμη φαίνεται να μην είχε το σύνολο της παράταξής της, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για άλλες αποσκιρτήσεις.

Αυτή τη στιγμή, ως δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμφωνία του κ. Ελισάφ με τις δημοτικές παρατάξεις «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα και «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα, που διαθέτουν δύο και πέντε δημοτικούς συμβούλους αντίστοιχα. Αν προστεθούν και οι δύο αποχωρήσαντες από την παράταξη «Ιωάννινα_2023», η δημοτική αρχή έχει τη στήριξη 18 δημοτικών συμβούλων και χρειάζεται ακόμη τρεις για να επιτευχθεί η σχετική πλειοψηφία.

Ακόμη και αν δε βρεθούν σε αυτή τη φάση, πάντως, η δημοτική αρχή μπορεί να συνεχίσει, επιδιώκοντας συναινέσεις εντός δημοτικού συμβουλίου για τη λήψη των αποφάσεων, καθώς έτσι κι αλλιώς στις Επιτροπές έχει την πλειοψηφία.

Σαφής εικόνα αναμένεται να υπάρξει σήμερα, καθώς είναι πολύ πιθανόν ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων να προχωρήσει στην ανακοίνωση των αντιδημάρχων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για τον ορισμό των προέδρων και των μελών των δημοτικών επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων.

Η δήλωση του Ι. Αϊβατίδη

Στη δήλωση του κ. Αϊβατίδη, η οποία –όπως προείπαμε- είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρονται τα εξής: «Δια της παρούσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πλέον καθίσταμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών. Στην απόφασή μου αυτή με οδήγησε η πεποίθησή μου ότι η κοινωνία των Ιωαννίνων επιθυμεί ευρεία συναίνεση στην πορεία του Δήμου. Θα ήθελα να επισημάνω ότι επί τρεις μήνες τώρα, η πλειοψηφία της παράταξης Ιωάννινα_2023 με την οποία εκλέχτηκα, είχε τη βούληση να συνεργαστεί με τη νέα δημοτική αρχή αφουγκραζόμενη τη θέληση των πολιτών αλλά και αναλογιζόμενη το κοινό καλό των δημοτών και του Δήμου.

Δυστυχώς όλη αυτή την περίοδο από την επικεφαλής της παράταξής μας και από μια μικρή ομάδα συνεργατών της εμφανίστηκαν δείγματα μη ορθής ενημέρωσης όλων των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας αναφορικά με το διάλογο που γινόταν με την παράταξη του νεοεκλεγέντος Δημάρχου για την πιθανή συνεργασία των δύο παρατάξεων. Από τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επικεφαλής της παράταξής μας προσπάθησε να αλλάξει ομόφωνη απόφαση στις 1/9/2019 της δημοτικής ομάδας που αφορούσε οριστική απάντηση συνεργασίας προς τη δημοτική παράταξη του νεοεκλεγέντος Δημάρχου, προκύπτει με σαφή τρόπο ότι η επικεφαλής της παράταξής μας αναζητά φθηνές δικαιολογίες για να τορπιλίσει τη διάθεση συνεργασίας των δύο παρατάξεων για το κοινό καλό των δημοτών.

Καταλήγοντας, επειδή είναι ο μοναδικός τρόπος να τιμήσω τη βούληση των πολιτών που επέλεξαν εμένα και την παράταξή μου, καθίσταμαι ανεξάρτητος ως μόνο μέσο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία να δηλώσω τη στήριξή μου στη δημοτική αρχή αλλά και προσωπικά στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, σε μια προσπάθεια ευρείας συναίνεσης για το καλό των Δημοτών και των Ιωαννίνων».

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών