δ-κορυδαλλού-ενημέρωση-μαθητών-και-γο-680072
ΔΗΜΟΙ | 18.09.2019 | 11:36

Δ. Κορυδαλλού: Ενημέρωση μαθητών και γονέων για την προστασία από τα κουνούπια

Ενημερωτική συνάντηση με γονείς και μαθητές για τους τρόπους προφύλαξης από τα κουνούπια πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα από τον Δήμο Κορυδαλλού και την Διεύθυνση Πάρκων και Κηποτεχνίας.

Η συνάντηση στο 1ο και 25ο Νηπιαγωγείο είναι η πρώτη από σειρά ενημερωτικών συναντήσεων στα σχολεία και εντάσσεται στο πρόγραμμα πρόληψης και καταστολής κουνουπιών που διενεργεί ο Δήμος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο. Στα μέτρα πρόληψης και καταστολής εντάσσονται στοχευμένες εφαρμογές από εξειδικευμένο συνεργείο, κυρίως σε φρεάτια ομβρίων υδάτων και τακτικοί έλεγχοι με τις απαραίτητες δειγματοληψίες από κατάλληλους επιστήμονες σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όλες οι προαναφερόμενες ενέργειες είναι απολύτως απαραίτητες, όχι μόνο τη θερινή περίοδο αλλά και το φθινόπωρο, ειδικά το διάστημα Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, επειδή με τις βροχές δημιουργούνται όλο και περισσότερες εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών (θέσεις με στάσιμα νερά), που έχουν ως συνέπεια την αύξηση του πληθυσμού τους.

Τέλος, σχετικό ενημερωτικό υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.korydallos.gr από τον Μάιο 2019.