δ-λειψών-πάτμου-αγαθονησίου-κοινή-ε-103686
ΔΗΜΟΙ | 18.04.2019 | 12:43

Δ. Λειψών, Πάτμου & Αγαθονησίου: Κοινή επιστολή για την παράταση κοινωφελούς εργασίας

Κοινή επιστολή εξέδωσαν οι Δήμαρχοι των Λειψών, Πάτμου και Αγαθονησίου με σκοπό την παράταση εργασίας των συμβασιούχων κοινωφελούς εργασίας κατά οκτώ μήνες, ειδικά στους απασχολούμενους στους μικρούς νησιωτικούς δήμους οι οποίοι δεν διαθέτουν σχεδόν κανένα μόνιμο υπάλληλο σε νευραλγικές υπηρεσίες. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε υφυπουργέ, με την παρούσα επιστολή σας απευθύνουμε έκκληση να εγκρίνετε την παράταση εργασίας των συμβασιούχων κοινωφελούς εργασίας κατά οκτώ μήνες, ειδικά στους απασχολούμενους στους μικρούς νησιωτικούς δήμους οι οποίοι δεν διαθέτουν σχεδόν κανένα μόνιμο υπάλληλο σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως αυτές που κάλυπταν μέχρι τώρα οι εν λόγω συμβασιούχοι, και των οποίων η σύμβαση λήγει στις 8 Ιουνίου, τη χειρότερη δηλαδή περίοδο του χρόνου για τα νησιά μας αφού συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου κατά την οποία, όπως είναι προφανές, παρουσιάζονται και οι μεγαλύτερες ανάγκες σε προσωπικό για την προετοιμασία των νησιών ώστε να τα καταστήσουμε ασφαλή, λειτουργικά αλλά και αισθητικά ελκυστικά στους επισκέπτες τους που τόσο πολύ τους έχει ανάγκη η οικονομική ζωή του κάθε τόπου.

Ήδη το έχετε κάνει στους ωφελούμενους του προγράμματος στην αντιπυρική προστασία και στους απασχολούμενους στο πρόγραμμα ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών . Επειδή πολλοί απ αυτούς, παρόλο που έχουν προσληφθεί με ειδικότητα «Γενικών Καθηκόντων» στους δήμους μας, προβαίνουν σε αντίστοιχες εργασίες αλλά και λόγω των αυξημένων εποχιακών αναγκών που προαναφέραμε, καθίσταται απολύτως αναγκαία η παράταση απασχόλησης τους, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα στη δημόσια υγεία αλλά και στην εικόνα της χώρας μας ανά τον κόσμο. Γνωρίζετε ότι συντάσσεται μαζί μας και η ΚΕΔΕ.

Παρακαλούμε για την θετική σας στάση σ’ αυτό το φλέγον ζήτημα και επικαλούμαστε την ευαισθησία σας προς τους μικρούς, απομακρυσμένους και υποστελεχωμένους δήμους της πατρίδας μας οι οποίοι δεν πρέπει ν’ αφεθούν για κανένα λόγο στο έλεός τους.

Με εκτίμηση

Οι δήμαρχοι