δασ-οτα-καστοριά-απολύουν-εργαζόμενο-685125
ΔΗΜΟΙ | 04.10.2019 | 12:04

ΔΑΣ ΟΤΑ-Καστοριά: Απολύουν εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς για να εξυπηρετήσουν ιδιώτες

«Την απόλυση οκτώ εργαζομένων των παιδικών σταθμών Καστοριάς επειδή θέλουν να εξυπηρετήσουν ιδιώτες», καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ, καλώντας σε μαζική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς που συνεδριάζει τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη, προκειμένου όπως αναφέρει «να πουν όχι στις απολύσεις και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων παιδαγωγικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και οι εργαζόμενοι σ αυτούς».

Ο δημοτικός σύμβουλος Κίμων Μηταλίδης έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως «το δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς αποφάσισε η συζήτηση για το θέμα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7/10, σχετικά με την ανανέωση ή όχι της σύμβασής τους.

Η πρόταση της παράταξης Κορεντσίδη είναι να ανανεωθούν οι συμβάσεις σε 10 εργαζόμενους και να μην ανανεωθούν σε 8.
Αν δεν περάσει αυτή η πρόταση, τότε αυτόματα δε θα ανανεωθεί καμία σύμβαση εργαζομένου και θα γίνει νέος διαγωνισμός, για πληρωθούν οι θέσεις που θα προκηρυχθούν.»

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:

«Με απόφαση του ΔΣ του Νομικού Προσώπου (η οποία πάει για επικύρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο) η δημοτική αρχή Καστοριάς θέλει να απολύσει 8 εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών.

Με 20% παραπάνω παιδιά από πέρσι, κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί, ούτε ως πρόφαση, ότι η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης Προσχολικής Αγωγής ευθύνεται για τις απολύσεις.

Δεν μπορεί να επικαλείται η δημοτική αρχή Καστοριάς οικονομικούς λόγους, όταν τα έσοδα από το ΕΣΠΑ θα είναι κατά 20% αυξημένα.

Η δημοτική αρχή Καστοριάς με την απόφαση για απολύσεις 8 εργαζομένων αποδεικνύει την πολιτική τους βούληση για κλείσιμο και συνένωση σταθμών, την πολιτική τους αντίληψη για δήθεν υπεράριθμο προσωπικό, την πολιτική τους θέση ότι οι δήμοι είναι επιχειρήσεις και ο δήμαρχος πρέπει να συμπεριφέρεται ως επιχειρηματίας.

Φαίνεται πως η κεντρική πολιτική της κυβέρνησης “όλα στους ιδιώτες” βρίσκει ένθερμη στήριξη από δημάρχους αφού το σκεπτικό του δημάρχου Καστοριάς το βλέπουμε να το έχουν και άλλοι δήμαρχοι που είτε απολύουν συναδέλφους του ΕΣΠΑ είτε ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες όπως καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, πράσινο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουμε τη δική μας απάντηση στην πρόκληση των απολύσεων που επιχειρεί η δημοτική αρχή Καστοριάς.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, που συνεδριάζει τη Δευτέρα 7/10/2019, οι εργαζόμενοι με μαζική παρουσία να απαιτήσουμε:

Να πουν ΟΧΙ στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για μετατροπή του δήμου σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Να πουν ΟΧΙ στις απολύσεις και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων παιδαγωγικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και οι εργαζόμενοι σ αυτούς.

ΝΑΙ στην ανανέωση όλων των συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων και στην ανάγκη της μετατροπής των συμβάσεων αυτών σε αορίστου χρόνου».