δευαμβ-γιατί-είναι-θολό-το-νερό-στις-βρ-364532
ΔΗΜΟΙ | 28.06.2018 | 08:23

ΔΕΥΑΜΒ: Γιατί είναι θολό το νερό στις βρύσες

Συγκυριακό χαρακτηρίζει η ΔΕΥΑΜΒ το φαινόμενο της θολότητας του νερού που παρουσιάστηκε στις βρύσες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος σήμερα το πρωί. Μάλιστα τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κατανάλωσή του, ενώ το φαινόμενο το αποδίδει στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Η ανακοίνωση της επιχείρησης

Από τη ΔΕΥΑΜΒ αναφορικά με το φαινόμενο της θολότητας του νερού, που παρουσιάστηκε, κατά τις έντονες βροχοπτώσεις και ήδη εξαλείφεται, διευκρινίζεται προς ενημέρωση των πολιτών ότι πρόκειται για ένα απολύτως συγκυριακό φαινόμενο, χωρίς καμία επίπτωση στην δημόσια υγεία και στην καταλληλότητα του νερού, και οφείλεται ακριβώς στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, όπως συμβαίνει πάντα ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο με ανάλογα καιρικά φαινόμενα, τα υπόγεια νερά των πηγών, ανεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα παρασύροντας λεπτά σωματίδια χώματος που προσδίδουν τη θολότητα αυτή, που σημειωτέον δεν έχει απολύτως καμία σχέση με μικροβιακή επιβάρυνση ή παρουσία ξένων σωμάτων στο δίκτυο ύδρευσης.

Το προσωρινό φαινόμενο της θολότητας ωστόσο, σημαίνει ότι  ο Βόλος συνεχίζει να υδροδοτείται και στη θερινή περίοδο με νερό στο μεγαλύτερο μέρος του πηγαίο.  Ενώ σε ό, τι αφορά την κινητοποίηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ αυτή ήταν απολύτως έγκαιρη και αποτελεσματική για την αντιμετώπιση όποιων αναγκών προέκυψαν, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.