δήμος-νάουσας-ζεσταίνεται-το-προεκ-572634
ΔΗΜΟΙ | 19.01.2019 | 13:08

Δήμος Νάουσας: «Ζεσταίνεται» το προεκλογικό κλίμα -Τα δύο «φαβορί»

Με τα αρχικά Ε.Ν.Α., που σημαίνουν Ειρηνούπολη, Νάουσα, Ανθέμια και με τη λέξη «Μαζί», ο Νικόλας Καρανικόλας ανακοίνωσε την Δευτέρα την επίσημη υποψηφιότητά του για τις δημοτικές εκλογές. Τον κ. Καρανικόλα προλόγησε η Ελένη Πολάκη, απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Α.Π.Θ. και κόρη του πρώην δημάρχου Γιώργου Πολάκη, ενώ παρόντες ήταν αρκετοί πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι και βουλευτές του διευρυμένου Δήμου Νάουσας και της Ημαθίας, αλλά και πολίτες, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέοι Καιροί».

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέπτυξε την φιλοσοφία της παράταξής του και το όραμά του για τον διευρυμένο δήμο, τονίζοντας την φράση: «Το όραμά μας: Ανθρώπινη πόλη, θετικών συναισθημάτων, δήμος πολιτισμού, δήμος έντασης γνώσης, εκπαίδευσης και ευφυίας». Σημείωσε ότι είναι ανεξάρτητος από κόμματα και προσωπικές επιδιώξεις, επιδιώκοντας μόνο το καλό του Δήμου. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε κόσμος από κάθε πολιτικό φάσμα. Μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Πολάκης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Π. Παλαντζίδης, Γ. Γιαννικουρής, Δ. Μπάιτσης, Στ. Τσέλιος, Βασ. Τζώρτζης, Χρ. Παππάς κλπ

Την ίδια στιγμή, την πρώτη του συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Κυριακή στα τοπικά ΜΜΕ και σε φίλους της Λαϊκής Συσπείρωσης ο υποψήφιος δήμαρχος με την στήριξη του ΚΚΕ, Θωμάς Τσουκαλάς. Ανέλυσε τους στόχους της παράταξής του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ενώ μαζί του ήταν και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάουσας, Γιώργος Καρτσιούνης και Λάκης Λακηνάνος.

«Αντίπαλοί μας θα είναι τα προβλήματα», είπε ο κ. Τσουκαλάς υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Νάουσας υπό τη διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι πιο διεκδικητικός σε ο,τι αφορά τις χρηματοδοτήσεις από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και όχι δέσμιος μνημονιακών πολιτικών. Ανέφερε επίσης ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις θα ενταχθούν οργανικά στον Δήμο με στόχο την εύρυθμη λειτουργία τους. Η πρώτη παρουσίαση του συνδυασμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στο κτήριο «ΕΡΙΑ».