δήμος-βύρωνα-με-νέο-υποψήφιο-δήμαρχο-κ-323173
ΔΗΜΟΙ | 02.03.2019 | 11:52

Δήμος Βύρωνα: Με νέο υποψήφιο δήμαρχο κατεβαίνει η Αριστερή Παρέμβαση

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα με θέμα : Οι δικές μας ανάγκες μπροστά στις δημοτικές εκλογές. Η σημασία των εκλογών, πως παρεμβαίνουμε και τι περιμένουμε από αυτές»

Στην εκδήλωση ο δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης, Σταύρος Τζιορτζιώτης, αναφέρθηκε στο πολιτικό σκηνικό, τη σημασία των δημοτικών εκλογών, παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων της Αριστερής Παρέμβασης και των παρεμβάσεων της στο δημοτικό συμβούλιο, άσκησε συγκεκριμένη κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων.

Ανακοίνωσε ότι επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι ο Παύλος Αναστούλης, βιβλιοϋπάλληλος, μουσικός, ενεργός αγωνιστής στο κίνημα και συλλογικότητες του Βύρωνα. Παίρνει τη σκυτάλη γιατί θέλουμε να σηματοδοτήσουμε ότι οι νέες γενιές είναι ενεργές και έχουν ρόλο και λόγο στην Αριστερά αναλαμβάνοντας και την εναλλαγή στις ευθύνες τις αντιπροσώπευσης.

Στη συνέχεια ο Παύλος Αναστούλης αναφέρθηκε στο πως παρεμβαίνουμε και τι περιμένουμε από τις δημοτικές εκλογές δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να συμβάλλουμε να αντιμετωπιστεί η μοιρολατρία, η απογοήτευση και η ηττοπάθεια. Τόνισε την επιτακτικότητα της συμμετοχής στους αγώνες, το κίνημα και τις συλλογικότητες του. Έκανε κάλεσμα συστράτευσης στην Αριστερή Παρέμβαση καθώς και συμβολής στη μάχη των τοπικών εκλογών.

Με αφορμή αυτές τις τοποθετήσεις ξεκίνησε μια πλούσια συζήτηση για τους αγώνες, τις αιτίες και τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση υποχώρησης των αγώνων με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική και τοπική εξουσία. Για την ανάγκη η Αριστερή Παρέμβαση να διαχωριστεί από τις κατεστημένες αντιλήψεις και στάσεις και να εξηγήσει τις θέσεις της στα κομμάτια που πλήττονται από τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών και να εκφράσει τα δικά τους συμφέροντα στο συμβούλιο, αλλά πρωταρχικά να συμβάλλει στις τοπικές αντιστάσεις και συλλογικές διεκδικήσεις.

Με αισιοδοξία θα δώσουμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών για να δυναμώσει η φωνή της Αριστερής Παρέμβασης μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.