δυτική-μακεδονία-η-μάχη-των-6-στην-περι-616392
ΔΗΜΟΙ | 22.05.2019 | 12:15

Δυτική Μακεδονία: Η μάχη των 6 στην Περιφέρεια & οι υποψηφιότητες στον Ν. Κοζάνης

Στην τελική ευθεία για την εκλογική μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου μπαίνουν πλέον οι έξι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και οι 25 συνδυασμοί που κατεβάζουν ψηφοδέλτια στους πέντε Δήμους του Νομού Κοζάνης, οι οποίοι κατέθεσαν ψηφοδέλτια στο Πρωτοδικείο Κοζάνης.

Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου διεκδικούν την ψήφο των δημοτών των πέντε Δήμων του Νομού Κοζάνης 25 συνδυασμοί και συγκεκριμένα: Επτά στο Δήμο Κοζάνης, έξι στο Δήμο Εορδαίας, πέντε στο Δήμο Βοΐου, τρεις στο νέο- ανεξάρτητο Δήμο  Βελβεντού και τέσσερις στο Δήμο Σερβίων, καθώς δεν κατέθεσε τελικά ψηφοδέλτιο ο νυν δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος.

Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διεκδικούν συγκεκριμένα οι κάτωθι συνδυασμοί: Ο συνδυασμός της υποψήφιας περιφερειάρχη Γεωργίας Ζεμπιλιάδου «Ελπίδα για τη Δυτική Μακεδονία» που στηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής. Ο συνδυασμός «Ανατροπή Δημιουργία» του νυν περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιου Θεόδωρο Καρυπίδη τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο συνδυασμός «Αλλάζουμε Πορεία» του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, με στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Ο συνδυασμός «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Στέφανο Πράσσο που στηρίζεται από το Νέο Αριστερό Ρεύμα. Ο συνδυασμός «Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Μακεδονία» με επικεφαλής τον Χρήστο Σαββουλίδη με στήριξη της Χρυσής Αυγής. Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζεται από το ΚΚΕ, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θανάση Χαστά.

Δήμος Κοζάνης

Στους εφτά ανέρχονται οι συνδυασμοί που διεκδικούν το Δήμο Κοζάνης, οι κάτωθι: Ο συνδυασμός «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Λευτέρη Ιωαννίδη. Ο συνδυασμός «Δύναμη Προοπτικής» με υποψήφιο δήμαρχο τον Φώτη Κεχαγιά. Ο συνδυασμός «Αδέσμευτοι Πολίτες» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κύργια. Ο συνδυασμός «Ενότητα -Μαζί για το Μέλλον» με υποψήφιο δήμαρχο τον πρώην δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα. Ο συνδυασμός «Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κυριάκο Μιχαηλίδη. Ο συνδυασμός «Κοζάνη Μπροστά» με υποψήφιο δήμαρχο τον Βαγγέλη Σημανδράκο. Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο δήμαρχο τον Νόντα Στολτίδη.

Δήμος Εορδαίας

Έξι συνδυασμοί θα κονταροχτυπηθούν στην κάλπη για το Δήμο Εορδαίας, οι ακόλουθοι: Ο συνδυασμός «Εορδαϊκή Ανατροπή» της Ιωάννας Ανδρονικίδου. Ο συνδυασμός «Μπροστά για την Εορδαία» του Γιάννη Καραβασίλη. Ο συνδυασμός «Με το Βλέμμα στο Μέλλον» με επικεφαλής τον Στάθη Κοκκινίδη. Ο συνδυασμός «Ενωμένη Εορδαία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Πλακεντά. Ο συνδυασμός «Δημιουργούμε Μαζί» της υποψήφιας δημάρχου Αθηνάς Τερζοπούλου. Ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωση» με επικεφαλής την Αντωνία Χόλμπα.

Δήμος Βοΐου

Στους πέντε ανέρχονται οι συνδυασμοί που κατέθεσαν ψηφοδέλτια για τη διεκδίκηση του δήμου Βοΐου: Ο συνδυασμός «Βόιο – Υπεύθυνα Μαζί» του υποψηφίου δημάρχου Λάζαρου Γκερεχτέ. Ο συνδυασμός «Δύναμη Επανεκκίνησης» με επικεφαλής τον Χρήστο Ζευκλή. Ο Συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιχάλη Καραμπατζιά. Ο Συνδυασμός «Ενεργοί Πολίτες – Ισχυρός Δήμος» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κοσμίδη. Ο Συνδυασμός «Συμμαχία Ευθύνης» με υποψήφιο δήμαρχο τον νυν δήμαρχο Βοΐου Δημήτριο Λαμπρόπουλο.

Δήμος Βελβεντού

Τον ανεξάρτητο πλέον δήμο Βελβεντού διεκδικούν τρεις συνδυασμοί, οι κάτωθι: Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφια δήμαρχο την Ειρήνη Γκαμπράνη. Ο συνδυασμός «Βελβεντό Ενωμένο Δυνατό» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μανώλη Στεργίου. Συνδυασμός «Βελβεντό- Προχωράμε Μαζί» με επικεφαλής τον Νικόλαο Τέτο.

Δήμος Σερβίων

Τέσσερις και όχι πέντε συνδυασμοί κατέθεσαν τελικά αιτήσεις στο Πρωτοδικείο Κοζάνης για το Δήμο Σερβίων, οι κάτωθι: Οι τέσσερις συνδυασμοί είναι οι εξής: Ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιο δήμαρχο τον Νικόλαο  Γεωργακόπουλο. Ο συνδυασμός «Γέφυρα στο Μέλλον» του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Ελευθερίου. Ο συνδυασμός «Δημοτική Συνεργασία Δήμου Σερβίων» του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου. Ο συνδυασμός «Στάση Σερβίων» της υποψήφιας δημάρχου Λαζαρίτσας (Ρίτσας) Σπυρίδου.

Πηγή: e-ptolemeos.gr