καλλιθέα-αντιδράσεις-για-άδεια-του-δή-683917
ΔΗΜΟΙ | 27.09.2019 | 08:33

Καλλιθέα: Αντιδράσεις για άδεια του Δήμου να λειτουργεί επιχείρηση τα Σάββατα

Τη χορήγηση άδειας στη φαρμακαποθήκη «Προφάρμ», που δόθηκε από το δήμαρχο Καλλιθέας και τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να λειτουργεί κάθε Σάββατο, κατήγγειλαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλλιθέας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25 Σεπτεμβρη, ζητώντας την άμεση ανάκλησή της.

Με σχετική ανακοίνωση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει τα εξής:

«Η άδεια για τη λειτουργία της φαρμακαποθήκης δόθηκε από το δήμαρχο, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με την παρουσία εργαζομένων της ΠΡΟΦΑΡΜ, εκπροσώπων του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποκαλύφθηκε ότι για αυτό το τόσο κρίσιμο για τους εργαζόμενους ζήτημα η Δημοτική Αρχή δεν τήρησε καν τα προσχήματα, αφού για τη λειτουργία της φαρμακαποθήκης και τα Σάββατα, κατά παράβαση της κλαδικής σύμβασης, ζητήθηκε μόνο η γνώμη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοαποθηκάριων, δηλαδή η γνώμη των εργοδοτών, ενώ δε ρωτήθηκαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του κλάδου που εκπροσωπούνται από το Κλαδικό Συνδικάτο.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής δεν αποτελεί η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών.

Μπροστά στην καταγγελία της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ο αντιδήμαρχος κ. Μπαρμπάκος εμπαίζοντας τους εργαζόμενους απάντησε ότι ”την ευθύνη για τον έλεγχο της τήρησης των ωραρίων λειτουργίας σε χώρους δουλειάς πρέπει να τον έχουν κρατικοί φορείς”, την ίδια στιγμή που η διοίκηση του Δήμου έχει δώσει το πράσινο φως στη συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη να παραμένει ανοιχτή και τα Σάββατα και να λειτουργεί με κάθε νομιμότητα. Ο κ. Κάρναβος δε, δήλωσε ότι έχει ”ελλιπή ενημέρωση” για μια απόφαση που φέρει τη δική του υπογραφή!!

Οι πιέσεις των δημοτικών συμβούλων της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” να ανακληθεί η απόφαση του δημάρχου, αλλά και η μαζική παρουσία των εργαζομένων του κλάδου ανάγκασαν τη Διοίκηση του Δήμου να δεσμευτεί ότι θα δοθεί ο φάκελος αδειοδότησης της φαρμακαποθήκης στο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι θα συζητηθεί ως θέμα σε επόμενη συνεδρίασή του.

Ως ”Λαϊκή Συσπείρωση” Καλλιθέας δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΠΡΟΦΑΡΜ και ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Απαιτούμε από το Δήμαρχο Καλλιθέας να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του που χορηγεί άδεια στη φαρμακαποθήκη ΠΡΟΦΑΡΜ για να λειτουργεί τα Σάββατα. Να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της παραβίασης του ωραρίου των εργαζομένων της ΠΡΟΦΑΡΜ. Ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση υπέρ των εργαζομένων και να καταδικάσει τη στάση της Δημοτικής Αρχής.