καταγγελία-χολαργός-ο-αντιδήμαρχος-κ-105436
ΔΗΜΟΙ | 30.01.2020 | 15:50

Καταγγελία-Χολαργός: Ο αντιδήμαρχος κατέβασε πανό Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 2ου & 3ου Νηπιαγωγείων Χολαργού προχώρησαν μέσω ανακοίνωσης τους σε καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής Χολαργού και του  αντιδήμαρχου καθαριότητας κ. Σιαμάνη,διότι όπως αναφέρουν ο ίδιος το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου κατέβασε το πανό που είχαν αναρτήσει οι Σύλλογοι Γονέων την προηγούμενη ημέρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το πανό με σύνθημα «Όχι άλλη κοροϊδία! Θέλουμε μόνιμο προσωπικό για καθαρά σχολεία, φύλαξη & τραπεζοκομία», αποτέλεσε μια συμβολική κίνηση και μέρος των δράσεων που έχουν αναπτύξει οι Σύλλογοι Γονέων εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα σχολεία από την έλλειψη προσωπικού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων μας συνυπογράφουμε την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού που αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την επιχείρηση φίμωσης των Συλλόγων Γονέων του συγκροτήματος της 17ης Νοεμβρίου από τη Δημοτική Αρχή και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Σιαμάνη, ο οποίος αυτοπροσώπως το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου κατέβασε το πανό που είχαμε αναρτήσει οι Σύλλογοι Γονέων την προηγούμενη ημέρα.

Η ανάρτηση του πανό με σύνθημα «Όχι άλλη κοροϊδία! Θέλουμε μόνιμο προσωπικό για καθαρά σχολεία, φύλαξη & τραπεζοκομία», αποτέλεσε μια συμβολική κίνηση και μέρος των δράσεων που έχουμε αναπτύξει οι Σύλλογοι Γονέων εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα σχολεία από την έλλειψη προσωπικού.

Εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων ζήτησαν εξηγήσεις από τον κ. Σιαμάνη για την ενέργειά του να κατεβάσει το πανό. Η απάντηση που έλαβαν ότι αντιβαίνει τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου, είναι τουλάχιστον προκλητική για την κοινή λογική, τη στιγμή που στα σχολεία δεν έχει εξασφαλιστεί, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, το απαραίτητο προσωπικό για την καθαριότητά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα ανεχτούμε την προσπάθεια φίμωσης των δίκαιων αιτημάτων μας. Θα συνιστούσαμε στους αρμόδιους αντί να απασχολούν υπαλλήλους για να κατεβάζουν το πανό μας, να εξασφαλίσουν το απαραίτητο προσωπικό για να έχουμε καθαριότητα, φύλαξη και υπηρεσίες τραπεζοκομίας στα σχολεία μας».

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

2ου & 3ου Νηπιαγωγείων Χολαργού