κρήτη-θερμό-επεισόδιο-αυγενάκη-με-αυτ-613408
ΔΗΜΟΙ | 09.04.2019 | 11:14

Κρήτη: Θερμό επεισόδιο Αυγενάκη με αυτοδιοικητικό «γαλάζιο» υποψήφιο – Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια

Ένταση επικράτησε τη Δευτέρα το βράδυ σε προεκλογική συγκέντρωση του Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη  λόγω ενός σοβαρού επεισοδίου που συνέβη μεταξύ κορυφαίων παραγόντων της ΝΔ.

Σύμφωνα με το cretalive.gr λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδήλωση έφτασε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. Στην δεύτερη γραμμή -πίσω του- συνάντησε τον περιφερειακό σύμβουλο και νυν υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Λαμπρινού, Γιάννη Δεικτάκη με τον οποίο είχαν ένα πολύ θερμό διάλογο, με αφορμή μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Δεικτάκης στην τηλεόραση CRETA και στην οποία είχε καταφερθεί κατά των χειρισμών της ΝΟΔΕ στο θέμα του δήμου Ηρακλείου!

Υπενθυμίζουμε ότι η ΝΔ θα στηρίξει στο Ηράκλειο τον κ. Κουράκη μια απόφαση που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού του έχει δώσει χρίσμα το ΚΙΝΑΛ

«Τι είναι αυτά που λες… δεν ντρέπεσαι; Τα χεις κάνει θάλασσα!» είπε εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Αυγενάκης στον κ. Δεικτάκη, που δεν άφησε το… γάντι να πέσει κάτω:

«Εγώ να ντρέπομαι; Εσύ θα πρέπει να ντρέπεσαι που τα χεις κάνει όντως θάλασσα!» ανταπάντησε ο Δεικτάκης και σηκώθηκε από τη θέση του, με διάθεση να κινηθεί επιθετικά κατά του γραμματέα. Μα και ο Αυγενάκης φάνηκε να μην θέλει να αφήσει την κουβέντα να τελειώνει εκεί και οι δυο άνδρες ήλθαν πολύ κοντά με αποτέλεσμα να απειλείται και πιο θερμό (από το λεκτικό ) επεισόδιο.

Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης που βρέθηκε στη μέση των δύο ανδρών, λειτούργησε τελικά πυροσβεστικά, υπενθυμίζοντας τους, να αφήσουν στην άκρη τις διάφορες τους και να θυμηθούν «πως εδώ βρεθήκαμε για τον Αλέξανδρο, δεν είναι η ώρα για τέτοια».

Τελικά το περιστατικό έμεινε εκεί, αλλά όσοι το αντιλήφθηκαν και δεν ήταν λίγοι, έμειναν έκπληκτοι αλλά και ανακουφισμένοι αφού τουλάχιστον δεν υπήρξαν και χειρότερα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του γραμματέα της Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις για το επεισόδιο στο Cretalive.

«Βεβαίως υπήρξε ένταση στη κουβέντα μας αλλά όχι από πλευράς μου. Ουδέποτε είπα τις κουβέντες που μου αποδίδεται στο ρεπορταζ σας. Το μόνο που είπα όταν τον χαιρέτισα ήταν: “Οπως σε σέβονται εσένα για τις επιλογές που έκανες πρέπει να σέβεσαι κι εσύ τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης μας. Έκανες τις επιλογές σου , είναι απολύτως σεβαστές. Οι βαριές κουβέντες δεν βοηθούν κανένα, ούτε εσένα τον ίδιο.Προέχει η ενότητα του κόμματος. Η μάχη των μαχών είναι οι εθνικές εκλογές».  ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ.