λασυ-παπάγου-χολαργού-απαράδεκτη-η-δη-105436
ΔΗΜΟΙ | 27.01.2020 | 08:41

ΛΑΣΥ Παπάγου-Χολαργού: Απαράδεκτη η Δημοτική Αρχή στο ΔΣ για την Παιδεία

Την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη συζήτηση για την Παιδεία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου-Χολαργού.

Αναλυτικά:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου Χολαργού καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή που με τεχνητή ένταση και σκόπιμα, ματαίωσε ουσιαστικά τη συζήτηση για την Παιδεία στο δημοτικό συμβούλιο και για άλλη μία φορά δεν δεσμεύτηκε για καμία λύση. Ενώ είχε υποχρεωθεί να εισάγει την συζήτηση ως θέμα για να δώσει απαντήσεις και λύσεις επί των προβλημάτων των σχολείων μετά από την πίεση της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού, διαχώρισε το θέμα (παραβιάζοντας και τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου) σε 7 διαφορετικές εισηγήσεις με στόχο να μην τελειώσει η συζήτηση ποτέ και ανακοίνωσε ότι δε θα δοθεί ο λόγος σε γονείς και εκπροσώπους συλλόγων γονέων.

Παράλληλα, σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά και της αντιπολίτευσης (Τίγκας) επιτέθηκαν προσωπικά στην Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και εισηγήτρια του θέματος και παράλληλα της απαγορεύτηκε να απαντήσει. Η όλη μεθόδευση οδήγησε τους γονείς σε αποχώρηση από τη συζήτηση. Ως Λαϊκή Συσπείρωση αποχωρήσαμε από το ΔΣ ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή πιέζεται από τα συσσωρευμένα προβλήματα που και η ίδια έχει δημιουργήσει σε συνδυασμό με τις κυβερνήσεις και το αντιλαϊκό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης.

Δεν θέλει να συζητιούνται οι ελλείψεις σε σχολικά κτίρια, σε υλικοτεχνική υποδομή γιατί δεν έχει διεκδικήσει ουσιαστικά κανένα νέο σχολείο, αφού από την μία δήλωνε ότι με την υπογεννητικότητα θα λυθεί το πρόβλημα και από την άλλη οργανώνει δενδροφύτευση ο Αντιδήμαρχος της στο μοναδικό χώρο που προβλέπεται νέο σχολείο στου Παπάγου.

Δε θέλει να συζητιούνται οι ελλιπείς συντηρήσεις, οι κακοτεχνίες όπου αυτές γίνονται. Με τελευταίο παράδειγμα τις νέες τουαλέτες του 4ου Δημοτικού να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν γιατί είναι προδιαγραφών για νήπια. Γιατί δεν θέλει να απολογηθεί στους μαθητές στα Λύκεια που διεκδικούν να έχουν θέρμανση και να μην παγώνουν στις τάξεις, γιατί κόπηκε το φυσικό αέριο που δεν είχε πληρωθεί και χρωστάει ο δήμος. Γιατί ένα Δημοτικό δεν έχει ακόμα διαδίκτυο και τηλέφωνο σταθερό πάνω από δύο μήνες και ο δήμος δηλώνει αναρμόδιος (ενώ στην ευθύνη του είναι η εξασφάλιση των λειτουργικών υποδομών). Γιατί έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι δεν θα επισκευάσει τίποτα από τις φθορές στα Λύκεια λόγω καταλήψεων αλλά ας το αναλάβουν οι γονείς που δεν μαζεύουν τα παιδιά τους, λες και δεν είναι ευθύνη του Δήμου η φύλαξη των σχολείων και η επισκευή από κάθε αιτία. Γιατί δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ομαλή λειτουργία του 1ου Λυκείου κατά την διάρκεια ανακατασκευής του που προβλέπεται άμεσα και δεν απάντησε ούτε στους μαθητές που κινητοποιήθηκαν για αυτό.

Γιατί δεν έχει στείλει ούτε γράμμα προς το Υπουργείο για να διεκδικήσει κονδύλια για την επαρκεί λειτουργία και συντήρηση των σχολείων, αφού συντάχθηκε με όλες τις περικοπές των κυβερνήσεων και των μνημονίων και δεν θέλει να τις εκθέσει. Η ΝΔ και ο Σύριζα ως κυβερνήσεις κρατούν μειωμένες στο 70% τις επιχορηγήσεις για τη λειτουργία και τη συντήρηση των σχολείων.

Τις δημόσιες επενδύσεις για την παιδεία στον περσινό προϋπολογισμό ο Σύριζα τις μείωσε επιπλέον 11% και η ΝΔ στον φετινό για το 2020 άλλο ένα 11%. Δε θέλει να συζητιούνται τα προβλήματα με τη φύλαξη, την καθαριότητα ούτε διεκδίκησε την μετατροπή σε αορίστου των συμβάσεων που τελειώνουν και ούτε προέβλεψε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αλλά στοχεύει στη λύση των ιδιωτικών συνεργείων για να έχει πάρε δώσε με εργολάβους, γιατί είναι υπέρ των εργασιακών σχέσεων γαλέρας και των ελάχιστων μισθών. Γιατί πιστεύει στην πολιτική που θεωρεί την παιδεία εμπόρευμα και χώρο επιχειρηματικής δραστηριότητας και κερδοφορίας πάνω στην πλάτη γονιών και παιδειών.

Δε θέλει να συζητιέται η ασφάλεια στη μετακίνηση των μαθητών και η υλοποίηση μέτρων σχεδιασμένα που θα την εξασφαλίζουν. Δε θέλει να συζητιούνται τα ζητήματα της λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών, ο τρόπος που διαχειρίζονται τα χρήματα που αφορούν την Παιδεία στο Δήμο μας.

Δυστυχώς για αυτούς όμως η συζήτηση γίνεται. Και γίνεται γιατί τα προβλήματα είναι επίμονα και οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, όλη η σχολική κοινότητα προβληματίζεται διεκδικεί και κινητοποιείται. Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα σταθούμε δίπλα στους Συλλόγους Γονέων, στους Συλλόγους Καθηγητών και Δασκάλων  και στα μαθητικά συμβούλια ώστε να αναπτυχθεί το κίνημα εκείνο που θα διεκδικήσει και θα επιβάλλει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και στο ζήτημα της Παιδείας.

 Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρεκλείτης Αντώνης, Ρεμούνδος Γεώργιος, η τοπική σύμβουλος Χανιά Πηνελόπη.”