νέα-μεγάλα-έργα-υποδομών-στο-δήμο-μάνδ-601284
ΔΗΜΟΙ | 13.03.2019 | 17:14

Νέα μεγάλα έργα υποδομών στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για την υλοποίηση του Έργου:

« Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής που επλήγη από τις φυσικές καταστροφές της 15ης Νοεμβρίου 2017 και της 26ης και 27ης Ιουνίου 2018 »

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση οδών κατά τμήματα του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας λόγω των βλαβών που παρουσιάσθηκαν σε αυτές μετά τις πλημμύρες, και είναι κυρίως νεροφαγώματα του καταστρώματος των οδών, υποσκαφές των επιχωμάτων, αστοχίες πρανών επιχωμάτων, μεταφορά φερτών και άλλων υλικών επί του καταστρώματος, καταστροφή μεγάλων τμημάτων ασφαλτοτάπητα με αποκολλήσεις, έντονες ρηγματώσεις και καθιζήσεις, καταστροφή των αποχετευτικών συστημάτων των οδών (τάφροι ομβρίων, μικρά τεχνικά). Στις παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν περιλαμβάνονται ενδεικτικά, η αποκατάσταση πρανών των οδών, έργα οδοποιίας (οδοστρώματα-ασφαλτικά—σήμανση- ασφάλιση) κατασκευή οχετών, τάφρων και αποστραγγιστικών δικτύων για απορροή ομβρίων κ.λπ. Με την υλοποίηση των παρεμβάσεων αυτών θα αποκατασταθεί η οδική ασφάλεια, με την εκτέλεση έργων διαμόρφωσης των απαιτούμενων γεωμετρικών χαρακτηριστικών, τοποθέτησης της προβλεπόμενης σήμανσης, αναδιαμόρφωσης των πρανών και της λήψης των αναγκαίων μέτρων προστασίας από τις καταπτώσεις αποκολλούμενων βράχων στο οδόστρωμα καθώς και έργων τοποθέτησης σύγχρονων στηθαίων ασφαλείας συμβατών με τα ισχύοντα πρότυπα.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από Κρατικές Πιστώσεις και ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει σε ποσό 6.200.000,00 € (έξι εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες ευρώ) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τις υπηρεσίες του Υπ Υποδομών και Μεταφορών.

Η Δήμαρχος, κ. Γιάννα Κριεκούκη δήλωσε : «Με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ξεκινά και επίσημα ένα έργο που διεκδικήσαμε από τον Μάιο του 2018. Είναι έργο κρίσιμο για την αποκατάσταση του αγροτικού και του δασικού οδικού δικτύου του Δήμου, απαραίτητο τόσο για τις ανάγκες δασοπροστασίας όσο και της πρόσβασης των συμπολιτών μας στις ιδιοκτησίες τους στις οποίες αδυνατούν να προσεγγίσουν με ασφάλεια. Ευχαριστώ τον Υπουργό κο Σπίρτζη για ανταπόκρισή του στο δίκαιο αίτημα του Δήμου