οι-υποψήφιοι-δήμαρχοι-στους-δήμους-τη-411283
ΔΗΜΟΙ | 19.02.2019 | 08:15

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής (ονόματα)

Εντείνονται οι προεκλογικές «ζυμώσεις» στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Πολλοί Δήμοι, πολλές υποψηφιότητες, καθώς η απλή αναλογική έχει ανοίξει διάπλατα τη «βεντάλια» των διεκδικητών. Ας επιχειρήσουμε μια πρώτη καταγραφή της κατάστασης.

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Σε 10 ανέρχονται (τουλάχιστον προς το παρόν) οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αχαρνών. Νέα θητεία διεκδικεί ο νυν δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, και θα βρει απέναντί τον προερχόμενο από τη ΝΔ, Σπύρο Βρεττό. Από τον δεύτερο, εκτιμάται ότι θα κόψει ψήφους ο Χάρης Δαμάσκος, που επίσης προέρχεται από τη ΝΔ, αλλά με δεδομένο ότι σήμερα είναι περιφερειακός σύμβουλος του Γ. Σγουρού, θα διεισδύσει και σε κεντρώα ακροατήρια. Αλλοι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι που θα απευθυνθούν κατά κύριο λόγο στα συντηρητικά ακροατήρια είναι ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης («το παλικάρι του λαού», όπως αυτοαποκαλείται) και ο Πέτρος Βαρελάς, γιος παλαιότερου δημάρχου Αχαρνών. Παράλληλα, ο πρώην αντιδήμαρχος του Γ.Κασσαβού (και με παρελθόν στις διοικήσεις Φωτιάδη) Θεόφιλος Αφουξενίδης κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος, ενώ στο ευρύ προοδευτικό τόξο κινείται η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Καμπόλη, που κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος. Υποψήφιος δήμαρχος  της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία κατέγραψε διψήφια ποσοστά στις δύο προηγούμενες εκλογές, είναι για μια ακόμη φορά ο Βασίλης Τοπαλιανίδης. Ο Πέτρος Κανελλόπουλος έχει ανακοινωθεί υποψήφιος δήμαρχος από το οικολογικό «Πράσινο Κίνημα». Την «δεκάδα» των υποψηφίων δημάρχων συμπληρώνει η Χρύσα Δουρίδα, πρώην πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Θρακομακεδόνων.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Στον Δήμο Μαρκοπούλου, ο νυν δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης θα κατέβει στην περιφέρεια με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού κι έτσι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία. Τη θέση του δημάρχου θα διεκδικήσουν ο δικηγόρος Κώστας Αλαγιάννης, αλλά και ο Χρήστος Δρίτσας, οι οποίοι ήταν και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, από τον κεντροδεξιό χώρο. Υποψήφιος θα είναι και ο Λεωνίδας Μπέης, από τον χώρο του Πασοκ αλλά και ο Γιάννης Πολίτης. Ακόμη μια υποψήφια θα είναι η Μαντάλα Μαρίκα, ενώ ανεξάρτητη είναι η υποψηφιότητα του Γεωργίου Αδάμου. Υποψήφιος με το ΚΚΕ θα είναι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Συλελόγλου.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Στην Παιανία, Υποψήφιος εκ νέου θα είναι ο νυν δήμαρχος Σπύρος Στάμου που προέρχεται από τη Ν.Δ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα στηριχθεί ο Κώστας Μπουλμέτης, ο οποίος έχει περάσει από τους ΑΝΕΛ. , ενώ υποψήφιοι θα είναι τόσο ο Ισίδωρος Μάδης  ο οποίος είχε βγει δεύτερος στις προηγούμενες εκλογές και ο Αθανάσιος Χατζηδάβαρης. Από το ΚΚΕ υποψήφιος θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Φιλιούσης. Στη εκλογική μάχη και ο Σταύρος Θανάσης με το συνδυασμό «Νίκη-Ενωμένοι Μπορούμε»

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Στον Δήμο Παλλήνης ο νυν δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, θα διεκδικήσει μια ακόμα θητεία. Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή έχει δηλώσει πως θα κατέβει ανεξάρτητη. Τρεις είναι οι υποψηφιότητες που προέρχονται από Ν.Δ. και είναι αυτές των Τάκη Μερτίρη, Αρη Βίτσιου και Τριαντάφυλλου Κουτσικούρη. Με το ΚΚΕ την δημαρχία θα διεκδικήσει η 35χρονη, Θεοδώρα Πασχαλίδου. Με την παράταξη «ΕΜΕΙΣ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ», κατεβαίνει υποψήφια η Ειρήνη Κουνενάκη.

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Σε Ραφήνα – Πικέρμι ο νυν δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχεία. Υποψήφιος θα είναι και ο Δαμιανός Φαφούτης από τον κεντροαριστερό χώρο. Επίσης υποψήφιος θα είναι και ο Βασίλης Πιστικίδης, νυν γενικός γραμματέας του δήμου. Με τη στήριξη του ΚΚΕ θα κατέλθει ο Τσαλαπατάκης Χρήστος, ενώ ανεξάρτητος θα κατέλθει ο Ανδρέας Βασιλόπουλος. Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, ανακοίνωσε, επίσης,  και ο πρ. Δήμαρχος Γιώργος Χριστόπουλος.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Στον Σαρωνικό θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης, ο οποίος προέρχεται από την Ν.Δ. και είχε στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Θα έχει αντίπαλο τον νυν αντιπεριφερειάρχη της κ. Δούρου Πέτρο Φιλίππου, πρώην δήμαρχο της περιοχής, που επέλεξε να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο. Υποψήφια με το ΚΚΕ θα είναι η Τάνια Γαλανοπούλου. Ο Ταξίαρχος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Τσιγαρίδας, θα είναι και εκείνος υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Σε Σπάτα – Αρτέμιδα, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου, με ερείσματα στη Ν.Δ., ενώ από τον κεντροδεξιό χώρο προέρχεται και ο Πέτρος Πουλάκης. Προερχόμενος από την Κεντροαριστερά είναι ο Γιώργος Κασσίμης, ενώ υποψήφια θα είναι και η Άννα Ραφτοπούλου. Υποψήφιος με το ΚΚΕ για τον δήμο θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Δάρδαλης ενώ στην εκλογική μάχη μπαίνει και ο Χρήστος Σερέτης.

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

Στον Δήμο Ωρωπού θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης. Αντίπαλοί του  στην εκλογική μάχη θα είναι  ο Διονύσης Καμπιώτης και ο Ευάγγελος Ηλιάσκος. Με το ΚΚΕ θα κατέβει ο ο δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο, Μιχάλης Χασιώτης. Δυναμικά κατεβαίνει και ο Γιώργος Γιασημάκης.

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Ο σημερινός Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλος διεκδικεί ακόμη μια θητεία. Απέναντί του θα βρει τις υποψηφιότητες των:  Κώστα Πασακυριάκου, Μαρίας Χόρβη, Θάνου Ματόπουλου.

 

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Νέα θητεία θα διεκδικήσει στο Δήμο Διονύσου, ο νυν δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης. Για υποψήφιοι δήμαρχοι όμως «κατεβαίνουν» και οι Χρήστος Τσεβάς, Νίκος ΚλήμηςΔημήτρης Αλεξανδρής και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης

 

ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ

Την εκ νέου υποψηφιότητα του ως Δήμαρχος Κρωπίας, γνωστοποίησε πριν λίγο καιρό με προσωπική ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Κιούσης ενώ θα βρει απέναντί του τους: Διονύση Κερασιώτη και Βαγγέλη Ρεμπάπη.

 

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς βάζει εκ νέου υποψηφιότητα για δήμαρχος ενώ «διεκδικητές» της θέσης είναι και οι: ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Λεβαντής, καθώς και οι Σταύρος Κρητικός, Αποστόλης Παμφίλης και Γιώργος Κατσικάς.

 

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Ο Σπύρος Λιβαθινός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος στο Δήμο Μαραθώνα. Εκεί θα βρει μια σειρά από «αντιπάλους» και συγκεκριμένα τους: Στέργιο Τσίρκα, Νίκο Στεφανίδη, Κώστα Μπούτσικο, Βαγγέλη Μέξη και  Ευάγγελο Κυπαρίσση, ενώ σε λίγες ημέρες περιμένουμε ανακοινώσεις από τους Νίκο Χατζηγιάννη και Ιάκωβο Αρμάου.