προεκλογικές-ζυμώσεις-στους-δήμου-559363
ΔΗΜΟΙ | 26.11.2018 | 08:15

Προεκλογικές «ζυμώσεις» στους δήμους της Β’ Πειραιά -Ποια ονόματα παίζουν

Πολλές «κινήσεις» καταγράφονται στα αυτοδιοικητικά της Β’ περιφέρειας Πειραιά και συγκεκριμένα στους Δήμους Περάματος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού και Σαλαμίνας. Μιλάμε για περιοχές με ιδιαίτερη «βαρύτητα» και πολλές ανάγκες που συνήθως εκλέγουν υποψηφίους μέσα από τα «σπλάχνα τους». Οι διεργασίες είναι καθημερινές και τα πρόσωπα «κοινής αποδοχής» με επιρροές στη λαϊκή βάση, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση από όσα, προς το παρόν, ακούγονται…

Στο Πέραμα, ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης θα θέσει ξανά υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυναμικό «μπάσιμο» ωστόσο ετοιμάζουν οι πρώην δήμαρχοι Γιάννης Λαγουδάκος και Παντελής Ζουμπούλης (ΝΔ) ενώ «κομβικές» κρίνονται και οι κινήσεις που κάνει η Γιώτα Βοϊδονικόλα.  Από το ΚΚΕ μαθαίνουμε ότι προωθείται το όνομα του εκπαιδευτικού Βασίλη Βατίστα. Επίσης, το δημαρχιακό «θώκο» θα διεκδικήσουν οι Γιώργος Παρασκευόπουλος και Θεόδωρος Τερζής. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ετοιμάζεται και μια νέα ανεξάρτητη κίνηση. «Ζυμώσεις» υπάρχουν και από τους κ.κ. Κανακάρη – Κασαπίδη ενώ πολλά ακούγονται και για το «ρόλο» στις εκλογικές διεργασίες πολιτευτών της περιοχής. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα πράξει η «Χρυσή Αυγή» που διατηρεί σημαντικά εκλογικά ποσοστά στο Πέραμα.

Σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα δεδομένη θεωρείται η εκ νέου υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου που  αναμένεται να στηριχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος και ο γιατρός Γιώργος Τσιρίδης, ο οποίος σε προ ημερών παρουσίαση του βιβλίου του, είχε δίπλα του τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη και τις βουλευτίνες της περιοχής Εύη Καρακώστα και Ελένη Σταματάκη. Παράλληλα ακούγεται και το όνομα του ιατρού Λευτέρη Φωτίου. Έντονα δραστηριοποιούνται οι Ζαχαρίας Ζούπης, ο οποίος πάντως φαίνεται να έχει χάσει τη δυναμική του και να σκέφτεται ακόμη και να μην είναι εκ νέους υποψήφιος και Κώστας Κούβαρης ενώ το ΚΚΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα στηρίξει τον Γιώργο Καλαμαρά. Ανακοίνωση υποψηφιότητας έκανε και η Ελένη Δαβιώτη. Επίσης, τελευταία ακούγεται από πλευράς ΝΔ το όνομα του δικηγόρου Παναγιώτη Διαλινάκη. Μελάς, Λάλος, Σαράφογλου είναι ρυθμιστές εξελίξεων.

Στον Δήμο Κορυδαλλού, όπως και στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, όλα τα «φώτα» πέφτουν γύρω από τους νυν δημάρχους Σταύρο Κασιμάτη και Γιώργο Ιωακειμίδη, αντίστοιχα. Οι δυο υποψηφιότητες βαίνουν ενισχυμένες. Η επιλογή του Στέφανου Χρήστου, πρώην δημάρχου Κορυδαλλού και πρώην αντιπεριφερειάρχη, να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, «ξεκαθαρίζει» κάπως το τοπίο στην πόλη του Κορυδαλλού, ωστόσο φέρνει ως έτερο διεκδικητή (με ενισχυμένη επίσης παρουσία, όπως φάνηκε από την προεκλογική του συγκέντρωση), τον Γιώργο Δημόπουλο. Δραστήρια και η δικηγόρος Καίτη Κυλάκου (ΣΥΡΙΖΑ), έτοιμη να πέσει ξανά σε μια εκλογική μάχη.

Σε Νίκαια-Ρέντη το διευρυμένο πεδίο δράσης και η αποδοχή του νυν δημάρχου Γιώργου Ιωακειμίδη (πρόεδρος ΠΕΔΑ), δεν αφήνει περιθώρια για «εκπλήξεις» υποψηφίων.

Στη Σαλαμίνα προμηνύεται «ναυμαχία». Η νυν δήμαρχος Ισιδώρα – Παπαθανασίου Νάννου θα διεκδικήσει ακόμη μια δημαρχιακή θητεία, ωστόσο θα βρει απέναντί της τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρή και τον «ετοιμοπόλεμο» πρ. Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΝ, Ναύαρχο, Δημήτρη Ελευσινιώτη. Στο νησί ακούγονται και άλλα ονόματα “διεκδικητών”.