ρόδος-το-καρναβάλι-της-λίνδου-θα-γίνε-446063
ΔΗΜΟΙ | 27.02.2020 | 23:24

Ρόδος: «Το καρναβάλι της Λίνδου θα γίνει» -Aντίδραση στην απαγόρευση

Η πρώτη επίσημη αντίδραση για την απαγόρευση διεξαγωγής όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο νησί της Ρόδου, έπειτα από την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, ήρθε από την Λίνδο.

Μιλώντας πριν από λίγο στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Κοινότητας Λίνδου κ. Βαλάντης Λάμπης, επεσήμανε ότι πήραν την απόφαση να διεξαχθεί κανονικά το Καρναβάλι την Κυριακή, «γιατί αρνούμαστε να ζούμε σε κλίμα τρομοκρατίας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αν και ο ίδιος γνωρίζει τις συνέπειες για τους παραβάτες, οι οποίες προβλέπουν με βάση την σημερινή ΚΥΑ των υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, φυλάκιση έως και δύο έτη, «οι συνέπειες από την αρνητική διαφήμιση για τον τουρισμό μας θα είναι πολύ μεγαλύτερες», εξήγησε ο κ. Λάμπης.

Πιο συγκεκριμένα αρχικά σημείωσε πως «εμείς δεν είμαστε υπέρ των ακραίων μέτρων. Όμως θα πρέπει να σημειώσω ότι στο νησί μας είναι προγραμματισμένα να γίνουν πάρα πολλά αποκριάτικα πάρτι σε κλειστούς χώρους, απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω» και συνέχισε λέγοντας «αν λοιπόν πρέπει να ακυρωθούν εκδηλώσεις οι οποίες διεξάγονται σε ανοιχτούς χώρους, όπως τα καρναβάλια, τι πρέπει να γίνει με τις εκδηλώσεις στους κλειστούς χώρους; Ποιος θα τις απαγορεύσει;».

Επιπλέον αναφέρθηκε και στα αθλητικά γεγονότα που θα διεξαχθούν κανονικά: «Επίσης θα πρέπει να αναφέρω ότι υπάρχει αντίφαση σε σχέση με την απόφαση για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, αφού επισήμως σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε ότι όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά. Δεν είναι για παράδειγμα επικίνδυνο να καλούμε τον κόσμο το Σάββατο στο κλειστό της Καλλιθέας, για τον κρίσιμο αγώνα του Κολοσσού με τον Άρη; Εκεί δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Λίνδου.

Ο κ. Λάμπης αναφέρθηκε συν τοις άλλοις και στις συνέπειες για το τουριστικό προϊόν της Ρόδου: «Ως τουριστικό νησί πρέπει να δείχνουμε ότι είμαστε ασφαλές μέρος και όλα κυλούν ήρεμα και φυσιολογικά! Μόνο που κάθε άλλο παρά συμβαίνει αυτό. Από τότε που προέκυψε το πρόβλημα με τον κορωνοϊό, οι κρατήσεις στην καλύτερη περίπτωση έχουν μείνει στάσιμες. Όλα είναι στον αέρα, δεν μπορούμε να πυροδοτούμε κι άλλο το κλίμα αβεβαιότητας» υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι «αρνούμαστε να ζούμε σε ένα συνεχές κλίμα τρομοκρατίας».

Στην ερώτηση αν θα κρατούσε την ίδια στάση σε περίπτωση που υπήρχε κάποιο κρούσμα στο νησί μας, απάντησε ξεκάθαρα πως «θα πρέπει να τονίσω ότι σε περίπτωση που υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έστω ύποπτο κρούσμα, τότε ασφαλώς θα ήταν διαφορετική η αντιμετώπισή μας».

Για να ολοκληρώσει χωρίς περιστροφές τα επιχειρήματά του λέγοντας ότι «γι’ αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να διεξαχθεί κανονικά το Καρναβάλι της Λίνδου, γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου. Οι συνέπειες όμως μέσα από την αρνητική διαφήμιση για το νησί και τον τουρισμό μας θα είναι μεγαλύτερες».

Ο Βαλάντης Λάμπης απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν αυτή την απόφαση: «Καλούμε τον κόσμο από τα γειτονικά χωριά, όπου πραγματοποιήθηκαν ήδη οι καρναβαλικές εκδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα, να έρθει την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία της Κράνας και να υποστηρίξει την προσπάθεια μας», ενώ ζήτησε επίσης την στήριξη του δημάρχου και του περιφερειάρχη: «Ζητάμε επίσης την απόλυτη στήριξη του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, γι’ αυτή μας την απόφαση».