συνάντηση-κεδε-ποε-οτα-επί-τάπητος-ε-395782
ΔΗΜΟΙ | 02.06.2020 | 10:25

Συνάντηση ΚΕΔΕ -ΠΟΕ-ΟΤΑ: Επί τάπητος “επίδομα κορωνοϊού”, ιδιωτικοποιήσεις, ασφάλεια στην εργασία

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους δήμους πρόκειται να τεθούν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.30  μεταξύ ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων. Συγκεκριμένα, τη συνάντηση που πραγματοποιείται σε συνέχεια της από 19/5 τηλεδιάσκεψης  μεταξύ ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναμένεται να την απασχολήσουν μεταξύ άλλων:

-Οι ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα δήμων, με αφορμή και την σχετική τροπολογία Θεοδωρικάκου, θέμα που είχε τεθεί από τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Βασίλη Πετρόπουλο στην προηγούμενη συνάντηση.

-Η ασφάλεια στην εργασία για τους εργαζόμενους, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται πολλά δυστυχήματα και ατυχήματα, εδικά στον τομέα της καθαριότητας.

-Το “επίδομα κορωνοϊού”, θέμα που, επίσης, είχε τεθεί από τον κ. Πετρόπουλο στην προηγούμενη συνάντηση. Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση, αρχικά για «δώρο Πάσχα» για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας, ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ΠΟΠ-ΟΤΑ, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είτε να παραπέμπει είτε στο μέλλον είτε στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο.