θεσσαλονίκη-αντιφασιστική-διαδήλωσ-362801
ΔΗΜΟΙ | 05.04.2019 | 12:31

Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστική διαδήλωση στην Καλαμαριά κόντρα στο 1st Macedonian Pride

Καζάνι που βράζει θα θυμίζει την Κυριακή η Καλαμαριά κι αυτό γιατί διοργανώνονται δυο συγκεντρώσεις που μυρίζουν μπαρούτι. Από τη μια μέλη του Ιερού Λόχου σκοπεύουν να οργανώσουν στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα το 1st Macedonian Pride παρά την αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου (δείτε εδώ: https://seleo.gr/thessalonikh/295726-%C2%ABmploko%C2%BB-toy-dhmoy-kalamarias-sto-%C2%ABmacedonian-pride%C2%BB). Απλώς έχει αλλάξει η ώρα και από τις 14.00 που ήταν το αρχικό κάλεσμα το νέο ραντεβού δίνεται στις 17.00. Στις 14.00 πάντως στο δημαρχείο Καλαμαριάς αντιεξουσιαστές διοργανώνουν αντιφασιστική διαδήλωση προκειμένου να αντιταχθούν στη διοργάνωση των εθνικιστών όπως ανακοίνωσαν με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να κάθονται σε “αναμμένα κάρβουνα” προκειμένου να εμποδίσουν τα μέλη των δύο ομάδων να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Από την μεριά του τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς, πιστό στις δημοκρατικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος και της προσφυγικής-προοδευτικής Καλαμαριάς, που στη διαχρονική τους πορεία μέσα από θυσίες, διώξεις και δημοκρατικούς αγώνες υπερασπίστηκαν υψηλές ανθρώπινες αξίες, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό την κοινωνική πρόοδο, ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν «ντυθούν» είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά.