τον-πεσόντα-επισμηναγό-νικόλαο-νέζη-τ-580471
ΔΗΜΟΙ | 23.01.2019 | 18:30

Τον πεσόντα Επισμηναγό Νικόλαο Νέζη τίμησε ο Δ. Μάνδρας -Ειδυλλίας

Στην μνήμη του πεσόντα Επισμηναγού Νικολάου Νέζη ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 10.30 το πρωί.

Με κάθε επισημότητα και με βαθιά συγκίνηση πολίτες του Δήμου, εκπρόσωποι Πολιτικών Αρχών αλλά και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκαν στην πλατεία Ζερβονικόλα προκειμένου να αποδώσουν τιμή στον ήρωα Επισμηναγό.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση καθιερώθηκε, πριν λίγα χρόνια, μετά την πρωτοβουλία της Δημάρχου, κ. Γιάννας Κριεκούκη και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, μέσα με μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, στην πλατεία Ζερβονικόλα όπου βρίσκεται η προτομή του Επισμηναγού.

Ο Νίκος Νέζης γεννημένος στη Μάνδρα ήταν ο Αεροπόρος της 339 Μοίρας Παντός Καιρού που έπεσε για την Πατρίδα, σε διατεταγμένη υπηρεσία, στις 17 Ιανουαρίου 2000 στο Όρος Ξηροβούνιο Βοιωτίας, με το αεροπλάνο του F4.

Στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος, κ. Κριεκούκη, βαθιά συγκινημένη τόνισε ότι :

«Οι λαμπρές σελίδες της Ιστορίας γράφονται από ανθρώπους άξιους, υπερήφανους, ηθικούς, πατριώτες. Από ανθρώπους με υψηλά φρονήματα και ανδρειωμένο χαρακτήρα….τέτοιους ανθρώπους βγάζει ο τόπος μας… Έναν τέτοιον άνθρωπο τιμούμε σήμερα.

Τον Επισμηναγό Νικόλαο Νέζη. Ένα ξεχωριστό παιδί, έναν άξιο Μανδραίο, έναν γενναίο αεροπόρο.

Πριν από 19 χρόνια η Μοίρα, η Δόξα και ο Θεός φύλαξαν μία θέση Ήρωα στους ουρανούς. Πριν από 19 χρόνια ο Νικόλαος Νέζης ανέβηκε στο Πάνθεον των Ηρώων και έγινε ένα αιώνιο σύμβολο όχι μόνο για τον καθένα από εμάς αλλά για τις επόμενες γενιές.»

Απευθυνόμενη στην οικογένεια του Επισμηναγού υπογράμμισε : «…εκφράζω εκ μέρους όλων των συμπολιτών μου, το βαθύ σεβασμό και τη διαχρονική ευγνωμοσύνη για το παιδί που αναθρέψατε, για τον ήρωα που προσφέρατε στην πατρίδα. Θέλω να ξέρετε πως η θυσία του Νίκου είναι και θα παραμείνει βαθιά χαραγμένη στις καρδιές μας, στην ψυχή αυτής της πόλης αλλά και στην ιστορία της