βόλος-νάνσυ-καπούλα-μπαίνουμε-μπροστ-533417
ΔΗΜΟΙ | 18.09.2018 | 08:38

Βόλος -Νάνσυ Καπούλα: Μπαίνουμε μπροστά για το Δήμο

Με ξεκάθαρες αιχμές για την παρούσα Δημοτική Αρχή του Βόλου, παρουσία πλήθους αυτοδιοικητικών στελεχών της Ν.Δ., άλλων πολιτικών χώρων και εκατοντάδων πολιτών, η Νάνσυ Καπούλα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, την υποψηφιότητά της για το Δήμο Βόλου, δίνοντας το στίγμα παράλληλα, των δράσεων που θα γίνουν στην περίπτωση εκλογής της στο δημαρχικό θώκο.

Σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, που έσπευσε να επικροτήσει με συνεχή χειροκροτήματα, το μεγάλο βήμα της προέδρου του ΤΕΕ, η κ. Καπούλα δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις και σε μια μεστή αλλά και από καρδιάς ομιλία, γεμάτη από πολιτικές αιχμές και αποκαλύψεις για τη Δημοτική Αρχή Βόλου, έδωσε το στίγμα για το τι θα επακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

Με εκφράσεις ότι «δεν είμαστε περαστικοί, από την πόλη», τονίζοντας ότι δεν την πτοούν ούτε οι φοβέρες, ούτε η λασπολογία, δήλωσε πως αποφάσισε μαζί με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, που θα ανακοινώσει στη συνέχεια, «να καθαρίσουμε την πολιτική ατμόσφαιρα και να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση στο Δήμο Βόλου».

Η ίδια, ως άριστη γνώστης της τοπικής πραγματικότητας, λόγω και της θέσης της ως προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αναφέρθηκε σε έργα και μελέτες που δεν υλοποιήθηκαν στην πόλη, στα προβλήματα της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ φανέρωσε τους πυλώνες που θα κινηθεί η πρόταση για την αναπτυξιακή πορεία τόσο του Βόλου, όσο και των υπολοίπων περιοχών του Καλλικρατικού δήμου.

Κλείνοντας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους, στέλνοντας το μήνυμα και σε όλους τους πολίτες, «να μπούμε μπροστά για να έχουμε το Βόλο που μας αξίζει».

Αναλυτικότερα στην ομιλία της η κ. Νάνσυ Καπούλα τόνισε:

«Αγαπημένες φίλες και αγαπημένοι φίλοι,

Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ, για την υπέροχη ανταπόκριση στο σημερινό κάλεσμα .

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!

Πολλοί με ξέρετε πολλά χρόνια. Έχω παίξει με τα παιδιά σας, έχουμε πάει μαζί στο σχολείο. Για αυτό και η προσέλευσή σας σήμερα εδώ, είναι αθρόα και συγκινητικά μεγάλη. Σας καλωσορίζω λοιπόν και σας ευχαριστώ θερμά που και στην καινούργια μου προσπάθεια, είσαστε εδώ με την καλή σας διάθεση, το χαμόγελο και τις αμέτρητες ευχές σας.

Φίλες και φίλοι, είναι πράγματι η σημερινή συγκέντρωση μια ηχηρή απάντηση, σε όσους προσπαθούν να φέρουν το Βόλο μας, στα μέτρα τους. Ας γνωρίζουν όμως, ότι, η πόλη μας διαθέτει απεριόριστους ορίζοντες. Αστείρευτες δυνάμεις και κυρίως τους ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιήσουν δυνατότητες και πλεονεκτήματα. Συγκεντρώθηκε σήμερα εδώ μόνο ένα μέρος της κοινωνίας. Συγκεντρώθηκαν σήμερα εδώ πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον της πόλης. Πολίτες που μοιραζόμαστε ιδέες και αγωνίες.

Και εκεί έξω, φίλες και φίλοι, υπάρχει μια μεγάλη και σιωπηλή πλειοψηφία που αδημονεί να μιλήσει. Και θα μιλήσει! Θα μιλήσουμε όλοι μαζί στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Έχουμε γεννηθεί και έχουμε μεγαλώσει σε μια προικισμένη πόλη. Αγαπάμε αυτή την πόλη. Δεν είμαστε περαστικοί. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα της. Είμαστε άνθρωποι που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και θα θέλουμε να μείνουμε εδώ. Εμείς και οι νεότερες γενιές που ακολουθούν. Όλοι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την προσπάθεια που σήμερα ξεκινάει, ξέρουν την πόλη και τις ανάγκες της, και θα έχουν λόγο. Το λόγο που έχει στερηθεί η πόλη και οι άνθρωποί της τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Και είμαι σήμερα εδώ μπροστά σας, ξεκάθαρα όπως πάντα για να στείλουμε το μήνυμα σε κάθε γωνιά αυτής της όμορφης πόλης που την λερώνει καθημερινά η παρούσα Δημοτική Αρχή με τις πράξεις της. Δεν μας πτοούν ούτε οι φοβέρες, ούτε η λασπολογία. Δεν μας σταματάει ούτε το τοξικό κλίμα, που έχουν εδραιώσει ορισμένοι στα αυτοδιοικητικά μας πράγματα. Αποφασίσαμε όλοι μαζί να καθαρίσουμε την πολιτική ατμόσφαιρα και να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση στο Δήμο Βόλου.

Αποφασίσαμε όλοι μαζί ότι θέλουμε μια πόλη με ανθρώπους που δημιουργούν, που νοιάζονται, που αγαπούν αυτό που κάνουν.

Είμαι σήμερα εδώ μπροστά σας για να σας ανακοινώσω και να σας ζητήσω να στηρίξετε την απόφασή μου να διεκδικήσω ως επικεφαλής συνδυασμού το Δήμο Βόλου.

Μαζί σας!!! Μαζί θα διεκδικήσουμε το Δήμο Βόλου!!!

Την απόφασή μου να διεκδικήσω το Δήμο Βόλου, υποστηρίζει ένα πλήθος ικανών ανθρώπων. Είναι μαζί μου, συμμέτοχοι, σε αυτή την απόφαση.

Όλοι μαζί συνειδητοποιήσαμε πως αφήσαμε την πόλη σε χέρια ανίκανα και στόματα βρώμικα. Δε θέλουμε αυτούς να μας εκπροσωπούν. Δε θέλουμε αυτούς που τους βλέπει να καθυβρίζουν και να προκαλούν επεισόδια το πανελλήνιο κι αναρωτιέται τι συμβαίνει στο Βόλο.

Θέλουμε να είναι μπροστά άνθρωποι της εργασίας, βολιώτες περήφανοι. Θα αγωνιστούν μαζί μας νέοι αλλά και παλιότεροι. Βολιώτες από κάθε επαγγελματικό και επιστημονικό κλάδο. Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε ουσιαστικά, να δώσουμε λύσεις, να διεκδικήσουμε για το Βόλο γιατί ξέρουμε τον τρόπο, γιατί αυτό θέλουμε για την πόλη μας και γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε το όραμα εμείς να το κάνουμε έργο ουσίας.

Και εδώ σήμερα όλοι μαζί σηματοδοτούμε την επανεκκίνηση. Κάνουμε νέο ξεκίνημα γιατί εμάς ο Βόλος πάντα θα μας ενώνει και ήρθε η ώρα να διώξουμε αυτούς που σπέρνουν καθημερινά το διχασμό.

Το όραμά μας δεν είναι ένα απλό σύνθημα. Διαθέτουμε σχέδιο και κυρίως συμπράττουν μαζί μας άνθρωποι που μπορούν να το υλοποιήσουν.

Φυσικά ο Βόλος δεν ξεκινάει σήμερα. Έχει ιστορία αυτή η πόλη. Όποιος παραγνωρίζει αυτή την ιστορία, είναι γιατί δεν μεγάλωσε στις γειτονιές μας. Γιατί δεν έμαθε από τους παλιότερους. Εμείς θα χτίσουμε πάνω σε ότι θετικό έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Δεν είμαστε ούτε βάνδαλοι, ούτε μηδενιστές. Έχουμε τάξει στους εαυτούς μας, άλλους ρόλους. Ρόλους ειρηνικούς και δημιουργικούς. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για μια πόλη πιο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη, με περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Κοινός μας στόχος, να βγάλουμε το Βόλο πέρα από τα σύνορά του.

Εμείς φίλες και φίλοι θα έχουμε πρόγραμμα! Μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε για το Βόλο αλλά και να διορθώσουμε τις ζημιές και την καταστροφή που έχουν προκαλέσει αυτοί που καμάρωναν ότι κατεβαίνουν χωρίς πρόγραμμα. Το έκαναν γιατί δεν γνώριζαν ποια είναι η πόλη. Λογικό αφού ήρθαν ξένοι και περαστικοί και την είχαν δει μόνο στο χάρτη. Όμως ο Δήμος Βόλου δε μπορεί να στηρίζετε σε σχέδια επί χάρτου τα οποία μάλιστα ναυαγούν στη πρώτη δυσκολία.

Κι εμφανίζονται καθημερινά για να παρουσιάσουν τα υποτιθέμενα έργα τους. Αυτά δηλαδή που κάνουν έξω από το Δημαρχείο. Θέλουν να τέρπουν τα δικά τους μάτια. Ξεχνούν για παράδειγμα ότι επί τέσσερα χρόνια οι παιδικές χαρές της πόλης είναι εγκαταλελειμμένες, χωρίς παιχνίδια και έχουν απομείνει χωμάτινες αλάνες. Βάζουν όμως και ξαναβάζουν λουλούδια χιλιάδων ευρώ έξω από το Δημαρχείο. Γιατί δεν έκαναν διαγωνισμό τόσο χρόνια για να κατασκευάσουν τις παιδικές χαρές αλλά τις φτιάχνουν μια – μια με το σταγονόμετρο. Για να κόβουν κορδέλες;

Αρκετά με αυτό το μαρτύριο της σταγόνας δηλαδή το ποιος θα είναι ο επόμενος τυχερός που θα έχει εν έτη 2018 παιδική χαρά στη γειτονιά του. Λέμε λοιπόν ξεκάθαρα ότι η δική μας δουλειά για τα ζητήματα της καθημερινότητας θα είναι άμεση και αποτελεσματική. Έγκαιροι και διαφανείς διαγωνισμοί, προγραμματισμένες εργασίες, έργα χωρίς λάθη και παρατυπίες που προκαλούν καθυστερήσεις, έργα για όλους τους δημότες χωρίς εξαιρέσεις, έργα για τις δημοτικές ενότητες που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Μόλις προχθές παραδέχτηκαν ότι τα σχολεία δεν είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά. Δηλαδή ούτε τα έργα ρουτίνας όπως αυτά των συντηρήσεων των σχολικών κτιρίων δε μπορούμε να έχουμε στην ώρα τους;

Φίλες και φίλοι αυτά όλα είναι τα αυτονόητα και κάποιοι τα έχουν κάνει δύσκολα. Και δε φτάνει αυτό αλλά πάνε και οι Δημοτικοί Άρχοντες στα σχολεία και βάζουν τα παιδάκια του δημοτικού να ζητούν βρύσες και πόμολα με επιστολές τους προς το Δήμαρχο. Τα παιδιά μας είναι εκεί για να κατακτήσουν τη γνώση απερίσπαστα και με δεδομένο ένα περιβάλλον όμορφο, ασφαλές και λειτουργικό. Κι εμείς αυτό θα το εξασφαλίσουμε χωρίς λαϊκισμούς και τυμπανοκρουσίες.

Δεδομένη και αυτονόητη πρέπει να είναι και η καθαριότητα όμως η δυσωδία της πολιτικής ζωής που έχουν εξαπλώσει στην πόλη μεταφορικά βρίσκεται και κυριολεκτικά στους κάδους από τις συνοικίες μας.

Γιατί, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, όντως μπορείτε να καθαρίσετε την Δημητριάδος και την Ιάσονος, το καταλάβαμε αυτό, μην προσπαθείτε άλλο. Εμείς θα συνεχίσουμε από εκεί που το αφήσατε, γιατί η πόλη πρέπει να είναι καθαρή για όλους τους δημότες. Και ο ευαίσθητος αυτός τομέας θέλει οργάνωση, θέλει μηχανήματα, θέλει εξοπλισμό. Θέλει χρηστή διαχείριση των ανταποδοτικών τελών για να παράγεται το εκατό τα εκατό του έργου που πληρώνουν οι δημότες. Κυρίως θέλει σκληρή δουλειά από τους πολιτικούς προϊσταμένους και συνεργασία με το ανθρώπινο δυναμικό ώστε η δουλειά τους να αποδώσει στους δημότες την πιο καθαρή πόλη ακόμη και στην πιο απόμακρη γωνία της.

Και φυσικά θα μεριμνήσουμε επιτέλους για το θέμα των αδέσποτων. Θα εφαρμόσουμε πρόγραμμα στειρώσεων από τον πρώτο κιόλας μήνα, ώστε να σταματήσουμε την ταλαιπωρία τόσο των συμπολιτών μας, όσο και των άτυχων αυτών ζώων. Γιατί μια πόλη ευρωπαϊκή πρέπει να διαχειρίζεται με ευαισθησία όλα αυτά τα θέματα.

Κι αυτό θα το πετύχουμε φίλες και φίλοι! Γιατί μας αξίζει μια πόλη καθαρή, μια πόλη καθαρή για εμάς και όχι μόνο για αυτό που βλέπουν οι επισκέπτες!

Και θα προχωρήσουμε κι άλλο! Γιατί μια σύγχρονη κοινωνία πρέπει να μπορεί να ανακτήσει το κόστος από τη διαχείριση των απορριμμάτων της και να προστατεύσει ολοκληρωμένα το περιβάλλον.

Λέμε λοιπόν ξεκάθαρα ότι θα διεκδικήσουμε τη μονάδα ανακύκλωσης για την πόλη του Βόλου που αποτελεί το μόνο τρόπο μείωσης του φόρτου απορριμμάτων και μπορεί να λειτουργήσει με σταθερούς οικονομικούς στόχους για τη βιωσιμότητα τη δική της και των θέσεων εργασίας που θα δημιουργήσει.

Λέμε ξεκάθαρα όχι στην παραγωγή προϊόντων καύσης, όπως προτείνει η παρούσα δημοτική αρχή, γιατί αυτό αποτελεί μια μπίζνα με τα σκουπίδια για κάποιους που θα επιβαρύνουν το δικό μας ΧΥΤΑ με το τεράστιο ποσοστό υπολειμμάτων που απομένει από αυτόν τον τρόπο διαχείρισης.

Κι έχουμε κι άλλα να κάνουμε και το λέμε από τώρα ότι για εμάς θα είναι τα αυτονόητα! Αυτονόητα όπως πεζοδρόμια να περπατάμε και ασφαλής διαδρομές για όλους! Για τα παιδιά που μετακινούνται στα σχολεία τους. Για τους συνανθρώπους με ειδικές απαιτήσεις. Και πρέπει να εκλεγούμε εμείς για να το κάνουμε. Γιατί θα σας θυμίσω ότι όταν καλοπροαίρετα το προτείναμε στο Δήμο Βόλου σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ένωση Γονέων του Νομού Μαγνησίας και δηλώσαμε πως θα κάνουμε εθελοντικά την καταγραφή των προβλημάτων και τη μελέτη η Δημοτική Αρχή έβγαλε ανακοίνωση και μας εξύβριζε! Ναι μας εξύβριζε ακόμη και γι αυτό, φίλες και φίλοι!

Εμείς όμως το προχωρήσαμε γιατί η πόλη συνεργάζεται για το καλό. Και θα έχουμε έτοιμα το Μάιο του 2019 μια σειρά από μελέτες έργων προτεραιότητας για να επαναφέρουμε στην πόλη το σεβασμό στο δημότη και την καθημερινότητα.

Φίλες και φίλοι στη σημερινή μου ανακοίνωση δε μπορώ να παραλείψω να αναφερθώ στις ραγδαίες δυσμενείς εξελίξεις που αφορούν στη ΔΕΥΑΜΒ. Άλλωστε με την θεσμική μου ιδιότητα ως Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας πολέμησα σθεναρά κάθε πράξη ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής που στρεφόταν κατά της Επιχείρησης Ύδρευσης και κατά συνέπεια κατά της δημόσιας υγείας.

Από το ΤΕΕ Μαγνησίας καταγγείλαμε το 2015, λίγους μόνο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, το γεγονός ότι η Μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού του Βόλου υπολειτουργούσε ρίχνοντας καθημερινά τόνους ανεπεξέργαστων λυμάτων στον Παγασητικό. Η απαξίωση του Βιολογικού ήταν ξεκάθαρα ευθύνη της Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαμε καθώς ήταν επιλογή τους να αφήσουν τις εγκαταστάσεις χωρίς τη συντήρηση που απαιτείται για την ομαλή λειτουργία.

Ήταν με λίγα λόγια η αρχή της απαξίωσης της ΔΕΥΑΜΒ συνολικά ως εταιρείας η οποία σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδια της Δημοτικής Αρχής πλέον έχει φτάσει στο σημείο να κινδυνεύει να στερήσει από τους Βολιώτες ακόμη και το ύψιστο αγαθό το νερό. Οι ανησυχία μας σχετικά με το θέμα του Βιολογικού το 2015 είχε ως μόνη αντιμετώπιση από τη Δημοτική Αρχή την αποπομπή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ. Μια αποπομπή που ούτως ή άλλως έγινε με παράνομο τρόπο καθώς κρίθηκε ως άκυρη τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας όσο και από το αρμόδιο Διοικητικό Δικαστήριο.

Και ενώ γνώριζαν ότι έπρατταν κάτι απέναντι στο νόμο κι ενώ εμείς τους προτείναμε τι να κάνουν για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, αυτοί το μόνο που ήθελαν είναι να μη συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ. Αυτό που πραγματικά στόχευαν ήταν να μας φιμώσουν. Ο Βιολογικός συνέχισε να έχει πρόβλημα και η ΔΕΥΑΜΒ σήμερα πλέον καταρρέει.

Όμως να ξέρουν ότι σε πείσμα όσων νομίζουν ότι για τα δικά τους συμφέροντα εμείς θα πούμε το νερό νεράκι και θα το πληρώνουμε για χρυσό υπάρχει αντίλογος! Υπάρχει η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας που τεκμηριωμένα λέει την αλήθεια και δικαστικά μπορούμε να αντιστρέψουμε πλήρως τις οικονομικές διεκδικήσεις της ιδιωτικής εργοληπτικής εταιρείας που αυτή τη στιγμή επιτίθεται στα αποθεματικά της ΔΕΥΑΜΒ και διεκδικεί 9.000.000 ευρώ.

Και τότε θα δούμε ποιος χρωστάει σε ποιον! Σήμερα η Δημοτική Αρχή επικαλείται συνέχεια την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ όμως δεν απαντά γιατί καθυστέρησε δύο ολόκληρα χρόνια να την καταθέσει στα δικαστήρια. Κι έστω και τώρα την καλούμε να συνεργαστούμε με ανοιχτά χαρτιά για την προστασία της ΔΕΥΑΜΒ. Και μπορούμε να τους παρέχουμε την εξειδικευμένη γνώση για να πολεμήσει όχι με επιστολές δακρύβρεχτες προς τους Υπουργούς αλλά με τεκμηριωμένα στοιχεία!

Κι επειδή σήμερα δεν έχουμε το χρόνο να τα πούμε όλα, θα αναφερθώ σε ορισμένα από τα θέματα που είναι σημαντικά αναπτυξιακά για την πόλη μας και θα εντάξουμε μαζί με άλλα στο πρόγραμμά μας. Άλλωστε ο δήμος πρέπει να αποτελεί βασικό κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και να πολλαπλασιάζει τα εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας. Ανάπτυξη που θα προκύψει από βασικούς άξονες στρατηγικής σημασίας που ένας δήμος πρέπει να αξιοποιεί σύμφωνα με τα πλεονεκτήματα που δίδονται από τον ίδιο τον τόπο.

Ποιος μπορεί λοιπόν να αμφισβητήσει ότι ο Βόλος διαθέτει όλα αυτά τα προνομιακά χαρακτηριστικά που μπορούν να τον κάνουν θελκτικό τουριστικό προορισμό; Κι όμως είναι γνωστό ότι αποτελεί δυστυχώς ένα απλό τουριστικό πέρασμα ενώ με την παρούσα δημοτική αρχή παρουσιάζεται με μία και μοναδική δυνατότητα… Βόλος τα Χριστούγεννα. Δυνατότητα που δίνει ελάχιστες μέρες επισκεψιμότητα στην πόλη ενώ έχουμε μια πόλη που μας χαρίζει απλόχερα πολιτιστικούς, αρχαιολογικούς και ιστορικούς πόρους.

Πόρους μέσα από τους οποίους μπορούμε να αντλήσουμε νέες πραγματικές θέσεις εργασίας και να αυξήσουμε τα εισοδήματα για την τοπική κοινωνία.

Εμείς δεν αφαιρούμε τίποτα θετικό, το κρατάμε, όμως δεν περιοριζόμαστε στα λίγα. Ελάτε να δώσουμε στο Βόλο σύγχρονες δυνατότητες όπως με τη χρήση νέων τεχνολογιών για την προβολή των πολιτιστικών δικτύων που απλώνονται παντού μέσα στην πόλη μας. Ο Δήμος Βόλου πρέπει να προβληθεί συνολικά και να αξιοποιήσει τα πάντα γιατί ο επισκέπτης εδώ μπορεί να βιώσει την Ελλάδα από τον μύθο μέχρι τη σύγχρονη ιστορία της.

Πιστέψτε με, η υγιής τουριστική ανάπτυξη είναι ο σημαντικότερος παράγοντας ανάπτυξης τόσο του πολιτικού αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου όσο και του λιμανιού μας. Εμείς δεν ακούμε αυτούς που σήμερα λένε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου Βόλου αυτές οι δύο υποδομές. Έτσι τους βολεύει γιατί δεν μπορούν να δώσουν προοπτική στην πόλη και κυρίως γιατί δεν μπορούν να συνεργαστούν με κανένα.

Δημόσιες και τουριστικές υποδομές, αρχαιολογικοί χώροι και χώροι αναψυχής, προσβασιμότητα, περιβάλλον και νέες τεχνολογίες είναι οι κρίκοι της αλυσίδας που εμείς θα συνδέσουμε ώστε να μπορέσει η πόλη να προσφέρει ολιστικό τουριστικό προϊόν και να απογειωθεί. Κι όσο για τα Χριστούγεννα, μην ανησυχείτε… εμείς όλοι που είμαστε γνήσιοι Βολιώτες και η πόλη είναι το σπίτι μας ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα πώς να τη στολίσουμε!

Ταυτόχρονα οι αθλητικές παραδόσεις της πόλης, σε συνδυασμό με τις αθλητικές υποδομές και το φυσικό περιβάλλον, μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο μόνιμου και οργανωμένου αθλητικού τουρισμού. Παράλληλα πρέπει να εξασφαλίζουμε στα παιδιά και τους ενήλικες συνδημότες, στους συλλόγους που έχουν ιστορική διαδρομή δράσης στην πόλη μας υποδομές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλο το χρόνο για να αθληθούν.

Ο Δήμος Βόλου με εμάς θα επαναφέρει τις κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας των αθλητικών υποδομών και θα τις διαθέσει για όλα τα αθλήματα στις πραγματικές ομάδες και συλλόγους της πόλης. Σε αυτούς που αγωνίστηκαν επί χρόνια για να προβάλλουν την πόλη, από τον πιο μεγάλο έως και τον πιο μικρό σύλλογο, που μας έμαθαν από τα παιδικά μας χρόνια τον αθλητισμό, που ανέδειξαν αθλητές ντόπιους που μας έκαναν περήφανους με τις νίκες τους, σε όλους αυτούς δηλαδή που αγαπήθηκαν και στηρίχθηκαν από εμάς ειλικρινά και διαχρονικά και όχι εμβόλιμα για να εξυπηρετήσουν ξένα από την πόλη συμφέροντα.

Δεν θα ήθελα να πούμε περισσότερα για το συνδυασμό και το πρόγραμμα καθώς αυτό θα γίνει σε ξεχωριστή συνέντευξη τύπου με όλους τους υποψηφίους και εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα διεξοδικά να το παρουσιάσουμε και να το συζητήσουμε.

Μέσα σε αυτή τη αίθουσα, οι περισσότεροι από εσάς, με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Με έχετε παρακολουθήσει σε όλες τις δραστηριότητες μου, είτε αυτές ήταν επαγγελματικές, είτε κοινωνικές, είτε πολιτικές.

Η ενασχόλησή μου ξεκινά από τα φοιτητικά μου χρόνια με τη ΔΑΠ και εκλέγομαι από το 2003 με τη ΔΚΜ στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Τη συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, εκεί όπου ανήκω δηλαδή πολιτικά.

Ως πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, επί δύο συνεχόμενες θητείες έχω αποδείξει ότι προάγω τη συνεργασία, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις γιατί πιστεύω ότι πρέπει να ενώνουμε, τις δυνάμεις όταν υπηρετούμε πραγματικά το κοινό καλό.

Έχουμε συζητήσει με πολλούς και από αύριο ξεκινάμε ένα πρόγραμμα δράσης με το αυτοδιοικητικό πλαίσιο που όλοι μαζί αποφασίσαμε σήμερα.

Ένα πρόγραμμα αρχών που θα είναι κάλεσμα συμμετοχής για όλους τους Βολιώτες, για τους φορείς, για τους συμμάχους που θα έχουμε σε αυτό τον αγώνα, έναν αγώνα που αγκαλιάζεται θετικά από όλους. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα που θα μας δώσει τη δυνατότητα την επόμενης κιόλας μέρα της εκλογής μας να είμαστε αποτελεσματικοί για τον τόπο μας.

Φίλες και φίλοι,

Κλείνοντας, Θέλω ξανά να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι σήμερα εδώ και με τίμησαν με την παρουσία τους.

Σήμερα είναι μεγάλη γιορτή. Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας

Για όλους μας έχω να πω, πως η σημαντική αυτή γιορτή που σηματοδοτεί το νέο μας ξεκίνημα, μας υποδεικνύει τον τρόπο που πρέπει να πορευτούμε.

Με Σοφία στις αποφάσεις μας.

Πίστη στο όραμα μας κα στους στόχους μας

Αγάπη για όλους τους συμπολίτες μας και…

Ελπίδα για ένα πολύ καλύτερο αύριο.

Μαζί με σκληρή δουλειά θα αντιμετωπίσουμε σθεναρά τις δυσκολίες που γεννά η εποχή μας.

• Μέσα σε κλίμα ενότητας θα δημιουργήσουμε την πόλη που θέλουμε.

• Θα δώσουμε τη δική μας νεανική πνοή στα δρώμενα.

• Θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία όλων όσοι θέλουν να έχει ο Βόλος άλλη όψη.

• Θα σταματήσουμε κάθε ασχήμια, γιατί δεν μας ταιριάζει.

• Θα μπούμε μπροστά για να έχουμε το Βόλο που μας αξίζει.

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Πηγή: magnesianews.gr