βόλος-ξέχασαν-τον-υποψήφιο-δήμαρχο-101768
ΔΗΜΟΙ | 04.01.2019 | 21:42

Βόλος: «Ξέχασαν» τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση υποψηφίων Δημάρχων, τους οποίους θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας εκτός λίστας τον Δήμο Βόλου και τον υποψήφιο της δημοτικής του παράταξης κ. Ιάσονα Αποστολάκη.

Η λίστα, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της «Αυγής», δεν είναι τελική.

Ωστόσο, στην κατηγορία νέοι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, ανακοινώθηκαν 52 υποψηφιότητες τις οποίες θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η υποψηφιότητα του κ.Ιάσονα Αποστολάκη αν και η διαδικασία του Βόλου είναι προγενέστερη άλλων που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Όπως σημειώνει το myvolos.net, η μη ανακοίνωση της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιάσονα Αποστολάκη, τροφοδότησε, όπως ήταν αναμενόμενο, διάφορα σενάρια με ισχνότερο εκείνο της μη στήριξής του για λόγους τακτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός (Βουλευτές, Νομαρχιακή κ.λπ) συμμετείχαν και ψήφισαν στη συνέλευση της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» ομόφωνα υπέρ του μοναδικού υποψηφίου κ. Ι. Αποστολάκη.

Ένα άλλο σενάριο που τροφοδότησε πολιτικές συζητήσεις ήταν η προοπτική μιας τελικής προσπάθειας για ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο στον προοδευτικό χώρο με επικεφαλής ή τον κ. Απ. Παπαδούλη ή τον κ. Απ. Παντσά, αν και ο τελευταίος με δημόσια δήλωσή του είχε αποσύρει και μάλιστα με αιχμές, το ενδιαφέρον του για υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου.